I Berlin 6 – 8. Juni ble det kåret 4 nye verdensmestere for 2019. Tidligere i år har det blitt kåret verdensmestere i Barista og Brewers cup (Boston 11 – 14 April). Nå var tiden kommet for 4 nye grener:
1) Latte Art
Automatisk doseringer, timere og vekter har gjort det enklere å produsere gode espressoshots, men skumming og helling er fremdele i stor grad et håndverk hvor baristi virkelig kan skinne. De mest intrikate mønster er kanskje ikke praktisk når køen står ut døren, men god Latte Art er noe kunder alltid setter stor pris på. Restaurantbransjen har lært oss at vi også spiser med øynene, og at visuell presentasjon gir merverdi og betalingsvillighet. Verdensmesterskapet i Latte Art kan inspirere oss til å gi gjestene våre en ekstra god opplevelse!
Ranking:
- Manuela Finsore (Italia)
- Hau-Yuan Chen (Taiwan)
- Liu Guoqiang (Kina)
- Oneway Dash (Sør-Korea)
- Hiroki Ito (Korea)
- Peter Chan (Hong Kong)
Det var deltagere fra 41 nasjoner, men Norge sendte ingen dette året. Fullstendig resultatliste finner du HER!
2) Coffee in Good Spirits (CIGS)
I det siste har det dukket opp kaffebar konsepter som også har serveringsbevilgning for alkohol. På slike steder er det en selvfølge å servere gode kaffecoctails. Enda flere norske kaffebarer og andre barkeepere kan bli inspirert til å lage ennå bedre drinker av Dan Fellows som ble verdensmester i Coffee in Good Spirits 2019!
Ranking:
- Dan Fellows (England)
- Tim Lam Wing Fat (Hong Kong)
- Agnieszka Rojewska (Polen)
- Manos Mamakist (Hellas)
- Nicole Battefeld (Tyskland)
- Arnon Thitiprasertr (Thailand)
Det var deltagere fra 25 nasjoner, men Norge sendte ingen dette året. Fullstendig resultatliste finner du HER!
3) Chzve/Ibrik
Dette er konkurransen som feirer arabisk og Øst-Europeisk kaffetradisjon. Dette har utviklet seg mye fra det som ofte serveres som «Tyrkisk kaffe», og Sergey Blinnikov fra Russland har masse å lære oss om kaffe!
Ranking:
- Sergey Blinnikov (Rusland)
- Tatiana Tarykina (Ukraina)
- Sinan Muslu (Tyskland)
- Filip Valentin (Romania)
- Dimitris Karampas (Hellas)
- Koray Erdogdu (Tyrkia)
Det var deltagere fra 9 nasjoner, men Norge sendte ingen dette året.
4) Cup Tasers
Cup Tasters konkurransen består av klassisk triangel smaking. 2 kopper er like og 1 er ulik. Hver deltager får 8 slike triangler og det går ut på å identifisere flest mulig ulike på kortest mulig tid (maks 8 minutter). Dette er konkurransen som spesielt tiltrekker seg kaffebrennere og innkjøpere som cupper mange kopper gjerne hver dag. I 2019 ble Daniel Horbat fra Irland verdensmester!
Ranking:
- Daniel Horbat (Irland)
- Dajo Aertssen (Frankrike)
- Josh Clarke (England)
- Dulce Barrera (Guatemala)
Det var deltagere fra 46 nasjoner. Ludvik Bonna Hopstock deltok for Norge.