Latte Art

Norgesmesterskapet i konkurransegrenen Latte Art avholdes under SMAK 2017 8 – 10. Februar på Norges Varemesse i Lillestrøm. I denne konkurransegrenen er åpen for alle! Den nye norgesmesteren skal representere SCAE-NORWAY i World Latte Art 13-15. Juni 2017 i Budapest (Ungarn).

Kvalifisering:

  • Deltagelse i norgesmesterskapet i Latte Art er åpen for alle!

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema (kommer)
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • Maks 3 deltagere fra hver bedrift/kaffehus.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en. Deltageravgiften betales fult og helt for alle grenene.

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCAE-internasjonalt krever vi at alle deltagere i NM/VM må være medlemmer av SCAE. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

Deltakeravgift for NM (betalingsfrist TBA)

  • Deltageravgift er 350 kr.
  • Deltageravgiften betales til konto: 1602.51.82883.
  • Merk betalingen med navn og konkurransegrenen. Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en. Deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Konkurranseregler:

  • NM-Latte Art benytter samme regler og poengskjema som i VM.
  • Under NM kjører vi fult program slik som det gjøres i VM.
  • Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du her: http://www.worldlatteart.org/).

Forenklet forklaring på norsk:

Preliminary Round (Bar Aeria)

  • Alle deltakere skal lage sitt eget mønster i valfri kopp eller lignende.
  • Du kan bruke free-pour, edging osv.
  • Sjokoladepulver og sauser er lov.
  • Høyest poeng til de med mest kreativitet, og som viser kjennskap til baristakunst.
  • Alle kan bruke egen kopp, men det skal være en kopp som kan serveres til en kunde. Om dette ikke er tilfelle blir det null poeng.
  • 10 minutter konkurransetid. Du kan prøve flere kopper, men må bestemme hvilken som skal bli fotografert.

Preliminary Round  (Stage Aeria)

  • 5 min forberedelsetid og 6 minutter konkurransetid.
  • Alle deltagere må bruke maskin, kvern, kaffe, melk og kopper fra SCAE NORWAY.
  • Alle deltaker skal lage fire drikker. To like free pour og to like designer latter
  • Alle må stille med foto av drikkene i forkant som skal presenteres for dommerne, som utskrevet bilde (ikke på mobil, nettbrett eller andre digitale media)
  • Hoveddommer smaker på alle free pour latter, og gir poeng på smak.

Final Round:

  • De 3 beste går videre til finale.
  • 5 minutter forberedelsestid og 8 minutter konkurransetid.
  • Alle deltaker skal lage seks drikker. To like macchiatoer, to like free pour latter og to like designer latter.
  • Alle må stille med foto av drikkene i forkant som skal presenteres for dommerne, som utskrevet bilde (ikke på mobil, nettbrett eller andre digitale media).
  • Hoveddommer smaker på alle free pour latter, og gir poeng på smak.

 

 

Hovedsponsor artikkel

 

 

Share on Facebook0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.