Hopp til innholdet

Latte Art Throwdown

I år avholder SCA Norway en uhøytidelig og uoffisiell Latte Art konkurranse. Konkurransen blir en såkalt «Throwdown» hvor man konkurrerer 1 mot 1 i en cup hvor den siste som står igjen vinner.

  • Dato: 19.mars 2024. Tid: 12:30-13:45.
  • Hvor: UMAMI Arena, Lillestrøm.
  • Påmeldingsfrist: 23. Februar kl. 23:59
  • Ingen påmeldingsavgift!
  • Påmelding: HER!

Regler:
Ved konkurransestart trekkes rekkefølgen på hvilket par deltagerne skal stille. Deltagerne vil få sitt navn ropt opp, og må være tilgjengelig, og klar til å konkurrere når deres par starter.

  • De 2 deltagerne vil få maks 5 minutter til disposisjon totalt bak maskinen. Maskinen er en helautomatisk Eversys med manuell steam i bryggbaren.
  • Deltagerne skal servere 1 melkedrikk.
  • Deltageren kan fritt velge om denne vil bruke enkel eller dobbel espresso.
  • Splitting/deling av melken er tillatt.
  • Deltagerne skal bruke samme kaffe, melk og kopper som leveres av arrangør.
  • Arrangør tilbyr pitcher, men deltagerne kan medbringe sine egne.
  • Det er kun tillatt å bruke teknikken «free pour». Etching, farger eller sauser er ikke tillatt.
  • Når deltageren har produsert drikken, skal de settes på angitt sted foran dommerne.

Gjennomføring:
Det vil være 3 dommere. Etter at kaffeen er på dommerbordet, vil de på det talte «1,2,3», uten snakk og diskusjon, peke på den vinnende deltagerens kopp.

Bedømming:
1) Balanse og symmetri

  • Skillelinjene/tegningene er rene og klare.
  • Enkeltelementer fungere godt med- og utfyller hverandre.

2) Farge og definisjon

  • Kontrast mellom det hvite skummet og det brune/mørke fra crema.
  • Hensikten med design er tydelig og klar.

3) Bruk av arbeidsområde

  • Tegningen fyller koppen på en hensiktsmessig og god måte.
  • Tegningene er ikke «oppå hverandre» eller «crowded» i koppen, og etterlater ikke følelsen av en tom eller uferdig kopp.
  • Det er en harmoni mellom størrelsen på koppen og størrelsen på designet.

4) Helhetsinntrykk

  • Generell estetisk inntrykk.
  • Blankt fint skum uten bobler.
  • Drikken og koppen er fri for sølemerker og koppen er hensiktsmessig full.

Påmelding:

  • «Først til mølla prinsippet»
  • Deltagelse er GRATIS.
  • Det kreves ikke medlemskap i SCA, og alle kan delta.
  • Spørsmål rettes til: Linn Kristin Tryggestad (linn@scae.no)

OBS! Denne konkurransen er uformelt arrangert av SCA Norway for å øke interessen for Latte Art generelt. Konkurransen kvalifiser ikke til World Latte Art Championship.