I år avholder SCA Norway en uhøytidelig og uoffisiell Latte Art konkurranse. Konkurransen blir en såkalt «Throwdown» hvor man konkurrerer 1 mot 1 i en cup hvor den siste som står igjen vinner.
- Dato: 19.mars 2024. Tid: 12:30-13:45.
- Hvor: UMAMI Arena, Lillestrøm.
- Påmeldingsfrist: 23. Februar kl. 23:59
- Ingen påmeldingsavgift!
- Påmelding: HER!
Regler:
Ved konkurransestart trekkes rekkefølgen på hvilket par deltagerne skal stille. Deltagerne vil få sitt navn ropt opp, og må være tilgjengelig, og klar til å konkurrere når deres par starter.
- De 2 deltagerne vil få maks 5 minutter til disposisjon totalt bak maskinen. Maskinen er en helautomatisk Eversys med manuell steam i bryggbaren.
- Deltagerne skal servere 1 melkedrikk.
- Deltageren kan fritt velge om denne vil bruke enkel eller dobbel espresso.
- Splitting/deling av melken er tillatt.
- Deltagerne skal bruke samme kaffe, melk og kopper som leveres av arrangør.
- Arrangør tilbyr pitcher, men deltagerne kan medbringe sine egne.
- Det er kun tillatt å bruke teknikken «free pour». Etching, farger eller sauser er ikke tillatt.
- Når deltageren har produsert drikken, skal de settes på angitt sted foran dommerne.
Gjennomføring:
Det vil være 3 dommere. Etter at kaffeen er på dommerbordet, vil de på det talte «1,2,3», uten snakk og diskusjon, peke på den vinnende deltagerens kopp.
Bedømming:
1) Balanse og symmetri
- Skillelinjene/tegningene er rene og klare.
- Enkeltelementer fungere godt med- og utfyller hverandre.
2) Farge og definisjon
- Kontrast mellom det hvite skummet og det brune/mørke fra crema.
- Hensikten med design er tydelig og klar.
3) Bruk av arbeidsområde
- Tegningen fyller koppen på en hensiktsmessig og god måte.
- Tegningene er ikke «oppå hverandre» eller «crowded» i koppen, og etterlater ikke følelsen av en tom eller uferdig kopp.
- Det er en harmoni mellom størrelsen på koppen og størrelsen på designet.
4) Helhetsinntrykk
- Generell estetisk inntrykk.
- Blankt fint skum uten bobler.
- Drikken og koppen er fri for sølemerker og koppen er hensiktsmessig full.
Påmelding:
- «Først til mølla prinsippet»
- Deltagelse er GRATIS.
- Det kreves ikke medlemskap i SCA, og alle kan delta.
- Spørsmål rettes til: Linn Kristin Tryggestad (linn@scae.no)
OBS! Denne konkurransen er uformelt arrangert av SCA Norway for å øke interessen for Latte Art generelt. Konkurransen kvalifiser ikke til World Latte Art Championship.