Hopp til innholdet

Om oss

SCA Norway er en nasjonal avdeling av Speciality Coffee Association (SCA). Våren 2017 ble den europeiske (SCAE) og den amerikanske (SCAA) slått sammen og er nå forent i en global organisasjon. SCA har 1000-vis av medlemmer i over 60 land, og medlemmene er alt fra multinasjonale selskaper til din lokale favoritt barista.

SCA er en ideell, medlemsbasert forening som er bygget på åpenhet, inklusivitet og kraften av felles kunnskap. Fra kaffebønder, baristaer og kaffebrennere, har vi 1000-vis av medlemmer over hele verden som omfatter alle elementer i kaffekjeden. SCA er en forente kraft i spesialkaffeindustrien og arbeider for å gjøre kaffe bedre ved å heve standarder over hele verden gjennom samarbeidende og progressiv tilnærming. SCA er dedikert til å bygge en industri som er rettferdig og bærekraftig for alle.

Hva gjør vi?
SCA arbeider for eksellense i kaffebransjen fra bønne til kopp, og fra bonde til forbruker. Gjennom forskning, publikasjoner opplæring, events og konkurranser ønsker vi å spre kunnskap, og inspirasjon til bærekraftig og bedre kaffe. SCA organiserer baristaer, kaffebrennere og teknikere.

Konkurranser
SCA er kanskje best kjent for våre forskjellige kaffekonkurranser. Det første norgesmesterskap i baristakunst ble arrangert i 1998, og har vært arrangert siden. Deltagere kvalifiseres gjennom regionale mesterskap i ca. 6 byer over hele landet. VM har blitt arrangert siden 2000 og har deltagere fra over 60 land. Det arrangeres konkurranser i 6 forskjellige grener:

  1. Barista Championship
  2. Brewers Cup
  3. Coffee in Good Spirits Championship
  4. Latte Art Championship
  5. Cup Taster Championship
  6. Coffee Roasting Championship

Hva er spesialkaffe?
Spesialkaffe kan ikke eksistere uten dedikerte kaffefarmere, oppkjøpere, brennere, baristaer og konsumenter som setter kvalitet foran kvantitet. SCA har utviklet bransjeledende standarder og prosedyrer som kan utskille spesialkaffe. Ett av redskapene er et poengsystem hvor kaffe som skårer 80 av 100 poeng klassifiseres som spesialkaffe (Cupping Protocols/final Scoring).

  • Spesialkaffe kan defineres som en kaffe med tydelig adresse, og som smaker karakteristisk i samsvar med terroir, variant, prosess og brenning.