SCA Norway

SCA Norway er en nasjonal avdeling av Speciality Coffee Association. Våren 2017 ble den europeiske (SCAE) og den amerikanske (SCAA) slått sammen og er nå forent i en global organisasjon. SCA har 1000-vis av medlemmer i over 60 forskjellige land, og medlemmene er alt fra multinasjonale selskaper til din lokale favoritt barista.

Hva er spesialkaffe?
Spesialkaffe kan defineres som kaffe med tydelig adresse, og som smaker karakteristisk i samsvar med variant, vekstforhold og prosess. SCA har utviklet et bransjeledende poengsystem hvor kaffe som skårer 80 av 100 poeng regnes som spesialkaffe. SCA har satt standarden og innovert barista yrket nasjonalt og internasjonalt.

Hva gjør vi?
SCA arbeider for eksellense i kaffebransjen fra bønne til kopp, og fra bonde til forbruker. Gjennom forskning, publikasjoner, opplæring, events og konkurranser ønsker vi å spre kunnskap, og inspirasjon til bedre kaffe.

Konkurranser
SCA er kanskje best kjent for våre forskjellige kaffekonkurranser. Det første norgesmesterskap i kaffekunst ble avholdt i 1998 og det første verdensmesterskapet ble arrangert i år 2000. I VM 2016 deltok representanter fra 61 land i VM! Det arrangeres konkurranser i 6 forskjellige grener:

  1. Barista Championship
  2. Brewers Cup
  3. Coffee in Good Spirits Championship
  4. Latte Art Championship
  5. Cup Taster Championship
  6. Coffee Roasting Championship

Ett lite innblikk i barista konkurranser:

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.