Regionale mesterskap (RM) arrangeres i ca. 6 forskjellige byer og fungerer som kvalifisering til NM. Informasjon om konkurranse byer, dato, påmelding og kontaktinformasjon: (kommer)
Deltagere skal lage:
- 2 espresso
- 2 melkedrikker
- 2 signaturdrikker
Hva er en signaturdrikk:
- En signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso i hver av de 2 signaturdrikkene. Kaffesmaken skal være tydelig og drikken kan ikke inneholde alkohol eller situp ol. fra alkohol. Signaturdrikken kan serveres varm eller kald.
Kaffe:
- Deltagerne kan bruke den kaffen de ønsker. Det kan være en blend, singel land/distrikt/farm.
Hvor lang tid får deltagerne i RM?
- Maks 10 minutter forberedelse (kalibrering av kvern, oppdekning osv.)
- Maks 10 minutter konkurranse tid (produksjon og fremføring)
- Maks 10 minutter opprydning (klargjøring til neste deltager)
Fremføring:
- Under konkurranse tiden (10 minutter) skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde beskrivelse av art, opphav og personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffen. I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.
OBS!
- Konkurransestedet har ulike maskiner og filterstørrelser, derfor er det smart å avtale med konkurransestedet om å få komme å prøve maskinen.
- Egen kvern er tillatt.
- Se også HER!
Krav til deltagerne:
- Det er ikke krav til medlemskap i SCA for å delta i RM.
- Det er ikke deltakeravgift for å delta i RM.
- Deltagere må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
- Deltagerne må gi beskjed om de ikke tillater at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og én.
Konkurranseregler:
- I RM/NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du her: http://www.worldbaristachampionship.org/rules/
- 2023 blir et unntak hvor 2022 reglene vil bli brukt.