Hopp til innholdet

Brewers Cup

Brewers Cup er en konkurranse som arrangeres av SCA. Konkurransen går ut på å håndbrygge den beste koppen kaffe.

I Norge arrangerer vi hvert år ca 6 regionalmesterskap (RM) som fungerer som kvalifisering til deltagelse i NM. Deltagerne blir vurdert både teknisk og sensorisk/smak. En norgesmester må mestre teknikk, håndverk, service, har pasjon for yrket, og kunne være et forbilde for andre barista.

Hva går konkurransen ut på?

Deltagerne konkurrerer i to runder:

  • Runde 1 (Compulsory): Alle deltagerne brygger samme ukjente kaffe med bruk av samme kvern og samme vann. Det produseres 3 individuelle håndbrygg samtidig. Hvert enkelt brygg produseres til 1 av de 3 smaksdommere. I denne runden sitter dommerne i et eget rom, og de kjenner ikke identiteten til deltageren. Denne runden avholdes ikke i RM.
  • Runde 2 (Open): Alle deltagerne brygger valgfri kaffe, valgfritt vann, men med samme kvern på scenen (valgfritt i RM). I denne runden brygges det foran dommerpanelet og det skal holdes en muntlig fremføring.

Deltagerne får: 

  • Runde 1 (Compulsory): 38 minutter øvetid og forberedelse, og 7 minutter til brygging.
  • Runde 2 (Open): 5 minutter til forberedelse, og 10 minutter til brygging og muntlig fremføring.

Fremføring:

  • Under runde 2 (Open) skal det holdes en fremføring. En fremføring bør inneholde beskrivelse av den spesifikke kaffen, bryggemetoden og alt annet som er relevant.

Konkurranseregler:

  • I NM/RM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen.

Kvalifisering:

  • Deltagelse i norgesmesterskapet krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap (RM).

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding til NM gjøres online på eget påmeldingsskjema her: TBA
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift:

  • For å trekke enda flere til deltagere til RM fjerner vi deltageravgiften for RM, men avgiften for NM er 800 kr (2023).
  • Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCA hovedkontoret krever vi at alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

  • Følg instruksjonene HER