Brewers Cup

Hva er Brewers Cup?
Brewers Cup er en konkurranse som arrangeres av SCA. Konkurransen går ut på å lage best mulig håndbrygget kaffe (Aeropress, V60, Kalita eller lignende). Konkurransen har blitt arrangert fra 2011. I 2015 ble norske Odd-Steinar Tøllefsen verdensmester. I VM 2017 deltok representanter fra 41 land i denne grenen (av totalt 61 land i alle grenene). I Norge arrangerer vi hvert år ca 6 regionalmesterskap (RM) som fungerer som kvalifisering til deltagelse i NM. Deltagerne blir vurdert både teknisk og sensorisk/smak. Sensorisk betyr aller mest! En norgesmester må mestre teknikk, håndverk, service, har pasjon for yrket, og kunne være et forbilde for andre barista.

Deltagerne konkurrerer i to runder:

  • Runde 1 (Compulsory): Alle deltagerne brygger samme ukjente kaffe med bruk av samme kvern og samme vann. Det produseres 3 individuelle håndbrygg samtidig. Hvert enkelt brygg produseres til 1 av de 3 smaksdommere. I denne runden sitter dommerne i et eget rom og de kjenner ikke identiteten til deltageren. Denne runden avholdes ikke i RM.
  • Runde 2 (Open): Alle deltagerne brygger valgfri kaffe, valgfritt vann, men med samme kvern på scenen (valgfritt i RM). I denne runden brygges det foran dommerpanelet og det skal holdes en muntlig fremføring.

Deltagerne får: 

  • Runde 1 (Compulsory): 5 minutter til forberedelse, og 7 minutter til brygging.
  • Runde 2 (Open): 5 minutter til forberedelse, og 10 minutter til brygging og muntlig fremføring.

Fremføring:

  • Under runde 2 (Open) skal det holdes en fremføring. En fremføring bør inneholde beskrivelse av den spesifikke kaffen, bryggemetoden og eventuelt alt annet som er relevant.

Konkurranseregler:

  • I NM/RM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du HER!

 

Verdensmester 2015: Odd-Steinar Tøllefsen fra Norge

 

Kvalifisering:

  • Deltagelse i norgesmesterskapet krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap (RM). Mer om regionale mesterskap finner du HER!

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema (TBA)
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • Maks 3 deltagere fra hver bedrift/kaffehus i NM (5 i RM)
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere arbeid eller studie i Norge de siste 2 år.
  • Deltagerne må samtykke at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift (betalingsfrist TBA)

  • For å trekke enda flere til deltagere til RM fjerner vi deltageravgiften for RM fra 2018, men setter deltageravgiften til 800 kr. i NM.
  • Deltageravgiften betales til bankkonto: 1602.51.82883, eller vippskonto: 71083.
  • Merk betalingen med navn og konkurransegrenen. Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • Faktura fås ved henvendelse til tobias@scae.no.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCA hovedkontoret krever vi at alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

  • Følg instruksjonene HER

 

Share on Facebook3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.