Brewers Cup

Odd-Steinar Tøllefsen verdensmester 2015 (Bilde: SCAE)
Odd-Steinar Tøllefsen verdensmester 2015 (Bilde: SCAE)

Norgesmesterskapet i konkurransegrenen Brewers Cup 2017 avholdes under SMAK 2017 8 – 10. Februar på Norges Varemesse i Lillestrøm. Det avholdes regionale mesterskap (RM) i mange byer, og de beste kvalifiseres til deltagelse i NM. Den nye norgesmesteren skal representere SCAE-NORWAY i World Brewer Cup 13-15. Juni 2017 i Budapest (Ungarn).

Kvalifisering:

  • Deltagelse i norgesmesterskapet krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap. Mer om regionale mesterskap finner du HER!

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema (kommer)
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • Maks 3 deltagere fra hver bedrift/kaffehus i NM (5 i RM)

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCAE-internasjonalt krever vi at alle deltagere i NM/VM må være medlemmer av SCAE. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere arbeid eller studie i Norge de siste 2 år.
  • Deltagerne må samtykke at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCAE Norway finner naturlig.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift for NM (betalingsfrist TBA)

  • SCAE medlemmer: 400 kr.
  • Deltageravgiften betales til konto: 1602.51.82883.
  • Vipps: 71083
  • Merk betalingen med navn og konkurransegrenen. Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en. Deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Hva er Brewers Cup?

  • Konkurransen Brewers Cup går ut på å lage best mulig håndbygget kaffe.
  • Alle manuelle brygge metoder slik som Aeropress, V60, presskanne, vakuumbrygger, chemex osv. er tillatt
  • Det er ikke tillatt å bruke espressomaskin, elektrisk kaffetrakter eller lignende.
  • Arrangøren stiller med vannkoker og kvern.
  • Deltagerne kan bruke egen vannkoker og kvern, men egen kvern kan ikke stå i konkurranseområdet.
  • Deltagere kan bruke eget vann eller det kommunale vannet på konkurransestedet.

2 serveringer:

  • 1. servering er en «tvungen» servering (copulsory) hvor alle deltagerne skal tilberede samme kaffe. Arrangør stiller med kaffe. Under Compulsory skal det produseres 3 individuelle brygg samtidig (3 Aeropress, presskanne osv). Hvert enkelt brygg produseres til 1 av smaksdommerne. Compulsory er en anonym servering slik at dommerne ikke kan identifisere deltageren. Under Compulsory skal det ikke avholdes noen fremføring.
  • 2. servering (open) er valgfri slik at deltagerne kan bruke valgfri kaffe. Under Open skal det produseres 3 individuelle brygg samtidig (3 Aeropress, presskanne osv). Hvert enkelt brygg produseres til 1 av smaksdommerne. Denne serveringen skal inneholde en fremføring

Hvor lang tid får deltagerne i Brewers Cup?

  • 5 minutter forberedelse og 7 minutter til 2. servering (anonymt og uten fremføring).
  • 5 minutter forberedelse og 10 minutter til 1. servering (med fremføring).

Fremføring:

  • Under 2. servering skal det holdes en fremføring (10 minutter). En fremføring kan inneholde en beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffe og brygge metode . I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.
  • Fremføringen kan holdes på norsk, men siden noen av dommerne er engelsktalende kan det lønne seg å snakke engelsk.

Konkurranseregler:

  • I NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM.

Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du her: http://www.worldbrewerscup.org/rules/

/http://www.worldbrewerscup.org/

 

Hovedsponsor artikkel

Share on Facebook0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.