Barista Championship

 

 

 

 

Rory Lee Rosenberg representerer SCA Norway i World Barista Championship 9-12. November 2017 i Seoul, Sør-Korea.

Hva er Barista Championship?
Barista Championship er en konkurranse som arrangeres av SCA. Den har blitt arrangert i Norge fra 1998 og internasjonalt fra år 2000. I 2016 deltok representanter fra 61 land i VM. I Norge arrangerer vi hvert år ca 6 regionalmesterskap (RM) som fungerer som kvalifisering til deltagelse i NM. Deltagerne blir vurdert både teknisk og sensorisk/smak. Sensorisk betyr aller mest! En norgesmester må mestre teknikk, håndverk, service, har pasjon for yrket, og kunne være et forbilde for andre barista.Deltagerne skal servere:

  • 4 espresso (2 i RM).
  • 4 espressodrikker med melk (2 i RM).
  • 4 signaturdrikker (2 i RM).

Deltagerne får:

  • 15 minutter i NM og 10 minutter i RM til forberedelse (kalibrering av kvern, oppdekning osv).
  • 15 minutter i NM og 10 minutter i RM til produksjon og fremføring.
  • 7 minutter i NM og 7 minutter i RM til opprydning og klargjøring til neste deltager.

Kaffe:

  • Deltagerne kan bruke den kaffen de ønsker. Det kan være en blend, singel land/distrikt/farm.

Signaturdrikker:

  • Signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso i hver av de 4 signaturdrikkene (RM 2). Kaffesmaken skal være tydelig, og drikken kan ikke inneholde alkohol eller situp fra alkohol. Signaturdrikken kan serveres varm eller kald.

Fremføring:

  • Under konkurranse tiden skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffen. I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.

Konkurranseregler:

  • I NM/RM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du HER!

 

Verdensmester 2016: Berg Wu fra Taiwan 

 

Kvalifisering:

  • Deltagelse i norgesmesterskapet krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap (RM). Mer om regionale mesterskap finner du HER!

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema (TBA)
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • Maks 3 deltagere fra hver bedrift/kaffehus i NM (5 i RM)
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere arbeid eller studie i Norge de siste 2 år.
  • Deltagerne må samtykke at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift:

  • For å trekke enda flere til deltagere til RM fjerner vi deltageravgiften for RM fra 2018, men setter deltageravgiften til 800 kr. i NM.
  • Deltageravgiften betales til bankkonto: 1602.51.82883, eller vippskonto: 71083.
  • Merk betalingen med navn og konkurransegrenen. Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • Faktura fås ved henvendelse til tobias@scae.no.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCA hovedkontoret krever vi at alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

  • Følg instruksjonene HER

Share on Facebook21

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.