
World Barista Championship er en årlig konkurranse som arrangeres av SCA.
I Norge arrangerer vi hvert år flere regionale mesterskap (RM) som fungerer som kvalifisering til deltagelse i NM.
Deltagerne blir vurdert både teknisk og sensorisk/smak. En Norgesmester må mestre teknikk, håndverk, service, ha lidenskap for yrket og kunne være et forbilde for andre barista.
Hva går konkurransen ut på?
Hver deltager har 15 minutter til å servere fire espresso, fire melkedrikker og 4 signaturdrikker til 4 smaksdommere. Under konkurransetiden skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffen.
Hva er Barista Championship?
Barista Championship er en konkurranse som arrangeres av SCA. Den har blitt arrangert i Norge fra 1998 og internasjonalt fra år 2000. I Norge arrangerer vi hvert år ca. 6 regionalmesterskap (RM) som fungerer som kvalifisering til deltagelse i NM. Deltagerne blir vurdert både teknisk og sensorisk/smak. Sensorisk betyr aller mest!En norgesmester må mestre teknikk, håndverk, service, har pasjon for yrket, og kunne være et forbilde for andre barista.
Deltagerne skal servere:
- 4 espresso (2 i RM).
- 4 espressodrikker med melk (2 i RM).
- 4 signaturdrikker (2 i RM).
Deltagerne får:
- 15 minutter i NM til forberedelse (kalibrering av kvern, oppdekning osv. (10 i RM).
- 15 minutter i NM til produksjon og fremføring (10 i RM).
- 10 minutter i NM til opprydning og klargjøring til neste deltager (10 i RM).
Kaffe:
- Deltagerne kan bruke den kaffen de ønsker. Det kan være en blend, singel land/distrikt/farm.
Signaturdrikker:
- Signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso i hver av de 4 signaturdrikkene (2 i RM). Kaffesmaken skal være tydelig, og drikken kan ikke inneholde alkohol eller sirup fra alkohol. Signaturdrikken kan serveres varm eller kald.
Fremføring:
- Under konkurranse tiden skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffen. I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.
Konkurranseregler:
I NM/RM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen.
Kvalifisering:
- Deltagelse i norgesmesterskapet krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap (RM).
Påmelding og spørsmål rettes til:
- Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema: TBA
- Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.
Krav til deltagerne:
- Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
- Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.
Deltakeravgift:
- For å trekke enda flere til deltagere til RM fjerner vi deltageravgiften for RM, men avgiften for NM er 800 kr (2023).
- Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.
Krav til medlemskap:
- Alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.
Hvordan bli medlem?
- Følg instruksjonene HER
