Classic Barista

Norgesmester Lise Rømo 2016 (Bilde Agnor Bertheussen)
Norgesmester Lise Rømo 2016 (Bilde Agnor Bertheussen)

Norgesmesterskapet i konkurransegrenen Classic Barista 2017 avholdes under SMAK 2017 8 – 10. Februar på Norges Varemesse i Lillestrøm. Det avholdes regionale mesterskap (RM) i mange byer, og de beste kvalifiseres til deltagelse i NM. Den nye norgesmesteren skal representere SCAE-NORWAY i World Barista Championship 9-12. November i i Seoul (Sør-Korea).

Kvalifisering:

  • Deltagelse i norgesmesterskapet krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap. Mer om regionale mesterskap finner du HER!

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema (kommer)
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • Maks 3 deltagere fra hver bedrift/kaffehus i NM (5 i RM)

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCAE-internasjonalt krever vi at alle deltagere i NM/VM må være medlemmer av SCAE. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere arbeid eller studie i Norge de siste 2 år.
  • Deltagerne må samtykke at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCAE Norway finner naturlig.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift for NM (betalingsfrist TBA)

  • Deltageravgiften er 400 kr.
  • Deltageravgiften betales til konto: 1602.51.82883.
  • Vipps: 71083
  • Merk betalingen med navn og konkurransegrenen. Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en. Deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Hvor lang tid får deltagerne i NM?

  • 15 minutter forberedelse (kalibrering av kvern, oppdekning osv)
  • 15 minutter konkurranse tid (produksjon og fremføring)
  • 15 minutter opprydning (klargjøring til neste deltager)

Hver deltager i NM skal servere:

  • 4 espresso
  • 4 melkedrikker
  • 4 signaturdrikker

Hva er en signaturdrikk:

  • En signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso i hver av de 4 signaturdrikkene. Kaffesmaken skal være tydelig og drikken kan ikke inneholde alkohol eller situp ol. fra alkohol. Signaturdrikken kan serveres varm eller kald.

Kaffe:

  • Deltagerne i NM kan bruke den kaffen de ønsker. Det kan være en blend, singel land/distrikt/farm.

Fremføring:

  • Under konkurranse tiden (15 minutter) skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde en beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffen. I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.
  • Fremføringen kan holdes på norsk, men siden noen av dommerne er engelsktalende kan det lønne seg å snakke engelsk.

Konkurranseregler:

http://www.worldbaristachampionship.org/

 

Hovedsponsor artikkel

 

Share on Facebook12

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.