Coffee Roasting

Norgesmesterskapet i konkurransegrenen Coffee Roasting avholdes TBA. Den nye norgesmesteren skal representere SCAE Norway i World Coffee Roasting TBA

NB! Tid og sted for NM Coffee Roasting er ikke bestemt ennå.

Invitasjon:

SCAE Norge vil herved invitere deg/dere til å delta i NM Coffee Roasting. Vi ønsker stadig å finne nye måter å fremme spesialkaffe, og derfor ble NM Coffee Roasting arrangert for første gang i 2013.

Lav terskel:

I år vil vi gjenta forårets suksess, med lav terskel for deltakelse. NM Coffee Roasting er engasjerende, lærerikt, og gøyalt – uansett hvilken plassering du oppnår! Det er ikke krav om å arbeide på et brenneri, men det kan være en fordel å vite litt om kaffe i forkant (se hovedområder nedenfor).

Hvor & når avholder konkurransen:

  • TBA
  • TBA

Påmelding (senest TBA):

  • Påmelding til konkurransen sendes til Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • Påmeldingsfist: TBA
  • Maks 15 deltagere.

Deltageravgift:

  • SCAE medlem: 600,-
  • Ikke medlem : 750.-
  • Deltageravgiften er individuell. Det betyr at om et firma sender 2 deltagere må avgiften betales 2 ganger.
  • Deltageravgiften betales konto: 1602.51.82883

Kaffe & kaffebrenner:

  • Deltakere vil få opplyst opprinnelsesland og m.o.h. til den aktuelle kaffe på 1.konkurransedag.
  • Brenner: TBA

Konkurransens  3 hovedområder:

  1. Råkaffe analysering: Måle bønnetetthet (density), farge, finne defekter OSV. Skjema fylles ut av deltaker og blir vurdert av dommerne.
  2. Brenneplan: Maksimum 10 smaksspesifikke beskrivelser av kaffen (som nype, bringebær, jasmin og lignende). Skjema fylles ut av deltaker og blir vurdert av dommerne.
  3. Cupping: Skjemaet fylles ut av dommerne basert på deltakerens brenneferdighet som fremkommer av den valgte kaffe.

Program:

  • 1. dag: Deltaker blir gjort kjent med brennemaskin, og får prøvebrenne konkurransekaffe. Deltaker fyller ut skjema om grønn bønnekvalitet og cupper prøvebrenningen for å vurdere kaffens potensiale og dens smaksbeskrivelse.
  • 2. dag: Deltaker fyller ut brenneplan og brenner konkurransekaffen.
  • 3. Dag: Deltaker cupper sine egne brenninger, og forteller dommerne hvilken kaffe som skal bli vurdert. Dommerene vurderer de innleverte skjema og fyller ut eget cuppeskjema.

Startrekkefølge:

  • Startrekkefølge for hver deltaker (og andre skjema) vil bli utlevert etter påmelding er stengt/fullt.

Regler:

 

 

Hovedsponsor artikkel

Share on Facebook7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.