
Coffee Roasting Championship er en konkurranse arrangert av SCA. Konkurransen er blitt arrangert siden 2013.
Vinner en av denne konkurransen er den kaffebrenneren som best klarer å få frem de karakteristiske kvaliteter i en spesifikk kaffe. Konkurransen går over 3 dager.
Hvordan fungerer konkurransen?
Konkurransen har 3 hovedområder:
- Pre-Roasting: Analysere råkaffe ved fuktighetsnivå, tetthet, størrelse og defekter. Prøvebrenning.
- Production Roasting: Deltageren brenner sin konkurransekaffe i henhold til sitt valg av brenne profil.
- Production Roast Evaluation: Blind cupping av konkurransekaffen.
Konkurranseregler:
- I NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du HER!
Påmelding og spørsmål rettes til:
- Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema: TBA
- Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.
Krav til deltagerne:
- Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
- Deltagerne må gi beskjed om de ikke tillater at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
- Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.
Deltakeravgift:
- Deltageravgiften er 1000 kr.
- Betalings alternativene fremkommer ved å fylle ut påmeldingsskjema.
- Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.
Krav til medlemskap:
- Etter pålegg fra SCA hovedkontoret krever vi at alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.
Hvordan bli medlem?
- Følg instruksjonene HER