Coffee Roasting

Coffee Roasting Championship er en konkurranse arrangert av SCA. Konkurransen er blitt arrangert siden 2013. Vinner en av denne konkurransen er den kaffebrenneren som best klarer å få frem de karakteristiske kvaliteter i en spesifikk kaffe. Konkurransen går over 3 dager.

Konkurransen har 3 hovedområder:

  • Pre-Roasting: Analysere råkaffe ved fuktighetsnivå, tetthet, størrelse og defekter. Prøvebrenning.
  • Production Roasting: Deltageren brenner sin konkurransekaffe i henhold til sitt valg av brenne profil.
  • Production Roast Evaluation: Blind cupping av konkurransekaffen.

Konkurranseregler:

  • I NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du HER!

Verdensmester World Coffee Roasting Championship 2016: Alexandru Niculae.

 

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema (TBA)
  • Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
  • Deltagerne må samtykke at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift:

  • Deltageravgiften er 1000 kr.
  • Deltageravgiften betales til bankkonto: 1602.51.82883, eller vippskonto: 71083.
  • Merk betalingen med navn og konkurransegrenen. Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • Faktura fås ved henvendelse til tobias@scae.no.

Krav til medlemskap:

  • Etter pålegg fra SCA hovedkontoret krever vi at alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.

Hvordan bli medlem?

  • Følg instruksjonene HER

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.