NM 2020 arrangeres på SMAK i Lillestrøm 3.-6. Mars. Deltagere i konkurransegrenene Barista og Brewers må kvalifisere seg gjennom regionale mesterskap (RM). Det er derfor en glede for å annonsere at disse byene avholder RM i 2020:
Kristiansund
- Barista & Brewers: 13. Januar kl. 12:00
- Sted Bar-e kaffe AS
- Kontakt og påmelding: Monica Steen ( 46982803/post@barekaffe.com)
- Maskin: Dalla Corte DC Pro og Dalla Corte kvern
- Facebook: https://www.facebook.com/events/399103410978232/
Bryne
- Barista: TBA
- Brewers: TBA
- Sted: Espressobaren AS (Kjøpesenteret M44)
- Kontakt og påmelding: Norunn Gulaker (400 78 362/norunn@espressobaren.no)
- Maskin: Linea Classic EE og Mazzer KONY/Mahlkönig PEAK kvern
- Facebook: TBA
Bergen
- Barista: 17. Januar (Sted: Kaffemisjonen) https://www.facebook.com/events/430153340978686/
- Brewers: 18. Januar (Sted: Dromedar ) https://www.facebook.com/events/535319860619710/
- Kontakt og påmelding til Christian Nesset (E-post: christian@kaffemisjonen.no
- Maskin: La Marzocco FB80 (20 gram VST-filter) og Mythos One kvern.
Kristiansand
- Barista: 2. Februar
- Sted: Tiara kaffebrenneri
- Kontakt og påmelding: Tobias Abrahamsen (tobias@scae.no)
- Maskin: La Marzocco Linea
- Facebook: https://www.facebook.com/events/516024215615247/
Oslo
- Barista: 23. Januar (Sted: SH på Ryen) https://www.facebook.com/events/516536985853291/
- Brewers: 24. Januar (Sted: SH på Ryen) https://www.facebook.com/events/971564036544236/
- Kontakt og påmelding til Arne Hanserud (arne@sh.no)
- Maskin: Dalla Corte Pro 3 grupper (filter 17-20 gram). Dalla Corte One, alternativt Mazzer Luigi kvern.
Tronheim
- Brewers: 29. Januar (Sted: Jacobsen og Svart) https://www.facebook.com/events/3670456846328571/
- Barista: 05. Februar (Sted: Jacobsen og Svart, Brattøra)https://www.facebook.com/events/516536985853291/
- Kontakt og påmelding til Tore Øverleir (tore.overleir@gmail.com)
Hamar
- Brewers: 31. Januar
- Sted: Hedemarkstoppen folkehøyskole
- Kontakt og påmelding: Geir Byberg (geirbyberg@hotmail.com)
- Facebook: https://www.facebook.com/events/2494544674198773/
Drammen
- Barista: TBA (Sted Joviaen Biblioteket)
- Kontakt og påmelding: Solveig Røine (solveig@jovialen.no)
- Maskin: TBA
- Facebook: TBA
Sjekk ut:
- Info om RM Classic Barista
- Info om RM Brewers Cup
Hvor mange kvalifiseres til NM?
- 3 deltagere pr. konkurransegren gir 1 deltager kvalifisert til NM.
- 6 deltagere pr. konkurransegren gir 2 deltagere kvalifisert til NM.
- 9 deltagere pr. konkurransegren gir 3 deltagere kvalifisert til NM.
- 12 deltagere pr. konkurransegren gir 4 deltagere kvalifisert til NM.
- Maks 4 deltagere fra hver by.
Om det skulle vise seg at det blir plass til flere deltagere i NM så kan det deles ut wild-card i forhold til antall deltagere og kvalitet.