Deltagere fra 53 land var samlet i Korea 1-4. Mai 2024 for å kåre verdens beste barista, det er antagelige ny rekord i antall deltagere! Mikael Jasin fra Indonesia gikk av med seieren, og etter å ha sett presentasjonen forstår vi at dette var helt spesielt. Det er vanskelig å forklare, presentasjonen må bare sees! Vi som kjenner poengskjemaet vet at også det sensoriske har vært på topp, siden det er der de fleste poengene samles. Dessverre er det bare dommerne som får smake, men vi kan alle se presentasjonen igjen og igjen …
Trender:
Det er alltid interessant å forsøke å lese ut noen trender fra konkurransen siden noe kommer til å dukke opp i en kaffebar i vår nærhet. Slik som i World Brewers Cup ser vi nå noen som deltar med koffeinfri kaffe, det hadde vært helt utenkelig tidligere. Det er fremdeles mye Geisha, men det er også mange som blender forsiktig. Dossering/blandingsforhold varieres med eksempler på både litt korte og litt lengre shot. Etter reglene for melkedrikken ble endret for noen år siden har alternativ melk kommet for fult, men de fleste bruker havremelk, kokosmelk eller lignende som tilsetting isteden for å ta steget 100% til plantebasert. Det var få tradisjonelle tampere, noen elektriske, men de fleste var selvjusterende og kalibrerte tampere, særlig mange fra Force Tamper. “Levling tools” har tidligere vært brukt mye til “puck prep”, men har nå helt eller delvis blitt erstattet av WDT distribusjon. Noen “tumbler” var det også å se. Det var en hel del avansert laboratorieutstyr i bruk til signaturdrikkene, men det mest brukte verktøyet var nok “Hyperchiller”.
Alexander Monsen:
Vår deltager Alexander Monsen gjorde en flott jobb og endte på 34. plass. Hans presentasjon er også meget severdig!
Hele resultatlisten finner du HER