Hva er Barista Championship?
Barista Championship er en konkurranse som arrangeres av SCA. Den har blitt arrangert i Norge fra 1998, og internasjonalt siden år 2000. I Norge arrangerer vi hvert år ca. 6 regionale mesterskap (RM) som fungerer som kvalifisering til deltagelse i NM. Deltagerne blir vurdert både teknisk og sensorisk/smak. En norgesmester må mestre teknikk, håndverk, service og har pasjon for yrket, og kunne være et forbilde for andre barista.
Deltagerne skal servere:
- 2 espresso (4 i NM).
- 2 espressodrikker med melk (4 i NM).
- 2 signaturdrikker (4 i NM).
Deltagerne får:
- 10 minutter i RM til forberedelse (kalibrering av kvern, oppdekning osv. (15 i NM).
- 10 minutter i RM til produksjon og fremføring (15 i NM).
- 10 minutter til opprydning og klargjøring til neste deltager.
Kaffe:
- Deltagerne kan bruke den kaffen de ønsker. Det kan være en blend, singel land/distrikt/farm.
Signaturdrikker:
- Signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso i hver av de 2 signaturdrikkene (4 i NM). Kaffesmaken skal være tydelig, og drikken kan ikke inneholde alkohol eller sirup fra alkohol. Signaturdrikken kan serveres varm eller kald.
Fremføring:
- Under konkurranse tiden skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde beskrivelse av art, opphav, saksbeskrivelser og personlig begrunnelse for hvorfor deltageren har valgt å servere den spesifikke kaffen. I hovedsak kan deltageren snakke om hva de vil om det er relevant.
Konkurranseregler:
I RM/NM benyttes samme regler som brukes i VM, og vi bruker alltid den nyeste oppdateringen.
Krav til deltagerne:
- Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato. Deltagere som ikke fylle kravet kan delta i RM, men får ingen plassering og kan ikke kvalifiseres til NM.
Deltakeravgift:
- Det er gratis å delta i RM, men deltakeravgiften for NM er 1000 kr.
Krav til medlemskap:
- Det er ikke krav til deltagerne i konkurranser at de er medlemmer av SCA, men vi oppfordrer alle til å bli medlemmer enten privat eller å melde sine bedrifter inn i SCA.