Parallelt med NM i kaffe arrangeres også Trondheim kaffefestival. Her kommer kaffebrennerier, utstyrsleverandører og generelle leverandører til kaffebransjen for å demonstrerer sine produkter og gir smaksprøver. Det blir også arrangert seminar og workshop for både profesjonelle og amatører som vil lære mer om kaffe og te.
Seminarene er gratis og påmeldingen er HER!
Foredrag og workshop:
Fredag 1. mars
- Kl. 12:15 Bakerysnacks: Trender innen påsmurt og bakervarer, og et stadig økende fokus på matsvinn. Med Raymond Wiig fra Foodtech Gruppen. (Varighet 30 min)
- Kl. 13:00 Jakten på det svarte gullet! Hvordan finner man verdens beste kaffe? Metodisk tilnærming eller ren flaks? Med Alex. S. Jensen fra Solberg & Hansen. (Varighet 30 min)
- Kl. 14:00 Klarer du å kjenne igjen smaken av blåbær eller eple i kaffen? Smakshjulet gir oss et felles sensorisk språk og denne workshopen utfordrer din sensorikk (Med Kaya Carretta fra Nordic Approach. (Varighet 60 min)
- Kl. 15:30 Searching for the perfect shot! Hvordan kan man bruke teknologi og baristakunnskap for å lage perfekt espresso? Med Dalla Corte. (Varighet 40 min)
Lørdag 2. Mars
- Kl. 11:00 Hva er egentlig te, og hva skiller te fra hverandre? En workshop om hvordan smakene påvirkes av varme og dosering. Med Gabe Waters fra Solberg & Hansen. (Varighet 60 min)
- Kl. 12:30 Trendrapport om serveringspransjen: Opplevelser gir ikke lenger forbrukeren lenger nok verdi i seg selv; produkter og konsepter må gi merverdi. Med Jonas Werner Andersen, kokk og «foodie». (Varighet 30 min)
- kl. 13:15 Skravlekopp med Venke Knutsom og musikk: Hun ønser å starte folkebevegelse mot ensomhet, derfor inviterer hun serveringssteder til dugnad – med en kopp! (Varighet 30 min)
- Last ned hele programmet HER!
Skravlekoppen med Venke Knutson:
Venke Knutson har lansert «Skravlekoppen«. Hun ønser å starte folkebevegelse mot ensomhet, derfor inviterer hun serveringssteder til dugnad – med en kopp! Venke Knutson er best kjent som musiker og har mange kjente sanger.
Omvisning og ølkurs på E.C. Dahls bryggeri:
Omvisning og kurs med 5 smaksprøver. Avslutters i puben med en valgfri øl fra fat fra E.C. Dahls Bryggeri. Varighet ca. 2 timer, pris 495,- Påmelding:
Kaffemagasin:
NKI har laget en spesialutgave av sitt kaffemagasin. Du får det «overalt» i Trondheim, og du kan laste det ned.
- Last ned HER!