Hopp til innholdet

Temamøte 11.10: Kaffe og alkohol

Kaffe og alkohol kan kombineres for å lage unike coctailkombinasjoner, men det er få i Norge som virkelig satser på dette. Siden 2011 har den internasjonale kaffekonkurransen «Coffee in Good Spirits» vært arrangert, men Norge har aldri hektet seg ordentlig på. Det skal vi gjøre noe med!

Tid: Onsdag 11. oktober kl. 15 – 17
Sted: Norsk Kaffeinformasjon, Niels Juels gate 16, Oslo
Begrenset antall deltakere. Send mail til info@kaffe.no for påmelding.

Coffee in Good Spirits fremmer innovative drikkeoppskrifter med kaffe og brennevin. Konkurransen fremhever baristaen / barkeeperens mixe-ferdigheter i en setting der kaffe og alkohol skal matche perfekt sammen. Fra den tradisjonelle Irish Coffee til unike cocktailkombinasjoner.

Det er Specialty Coffee Association (SCA) som står bak de internasjonale kaffekonkurransene, og nå tar SCA Norway og Norsk Kaffeinformasjon initiativet til temamøter og ulike aktiviteter for å skape større interesse og heve kompetansen.

– Det er alt for få som konkurrerer i Coffee in Good Spirits i Norge, sier Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon (NKI) og nasjonal koordinator for SCA Norway.

– Hva kan egentlig bartendere om kaffe og hva kan baristaer om drinkemixing, spør hun og lover å sette fokus på dette i tiden framover.

Madeleine Solheim Johnsen, styremedlem i SCA Norway og dobbelt NM-vinner i Coffee in Good Spirits følger opp:

– Nå utfordrer vi både baristaer og bartendere til å lære seg de grunnleggende ferdigheter som kreves for å lage en vellykket kaffedrink, sier Madeleine som selv har en sterk 4. plass i VM i Melbourne fra 2014.

Hva slags kaffe egner seg, hvordan skal den være brent, hvor mye syrlighet? Det er mange spørsmål man kan stille seg, og for å komme i gang inviterer SCA Norway og NKI til første temamøte 11. oktober.

Her vil den profilerte bartenderen, verdensmesteren og forfatteren Adam MacDonald snakke om noen av prinsippene for å bygge opp en god cocktail. Garantert en inspirerende seanse hvor deltakerne får anledning til å smake, diskutere og lære.

(Av Bjørn Grydeland)

Adam MacDonald