Hopp til innholdet

NM Coffee Roasting

 

Hva er Coffee Roasting Championship?
Coffee Roasting Championship er en konkurranse arrangert av SCA. Konkurransen er blitt arrangert siden 2013. Vinner en av denne konkurransen er den kaffebrenneren som best klarer å få frem de karakteristiske kvaliteter i en spesifikk kaffe. Konkurransen går over 3 dager.

Informasjon om NM 2025

  • Dato: 5. – 7. Mars.
  • Påmelding: HER!
  • Påmeldingsfrist: 06.02.2025 kl. 23:59

Onsdag 5. Mars: Kvalifiseringsrunde med teoretisk og praktisk prøve.

Sted: Norsk Kaffeinformasjon, Niels Juels gate 16, Oslo
Tid: Hver deltager får tilsendt personlig konkurransetid per. E-post

Onsdag 5. Mars: Åpen kveld for deltakere og alle interesserte.

Sted: rRebel, Tromsøgata 5B, Oslo 
Kl. 17:00 Sosialt samvær, mat og drikke.
Kl. 18:30 Gjennomgang av praktisk og teoretisk prøve.
Kl. 19:00 Annonsering av finalister.
(Åpent for alle, men med tanke på mat å drikke ønsker vi påmelding til: info@kaffe.no)

Torsdag 6. Mars: «Pre Roasting Day» (for finalistene)

Sted: rRebel, Tromsøgata 5B, Oslo

Torsdag 6. Mars: Cupping og faglig program (for alle deltakere)

Sted: Nordic Approach, Tøyengata 29, Oslo
Kl. 09:00

Sted: Connect Coffee Enebakkveien 117, 0680 Oslo (KAFFA)
Kl. 13:30

Fredag 7. Mars: Production Roasting Day.

Sted: rRebel, Tromsøgata 5B, Oslo

Torsdag 20. Mars: Annonsering av vinnere NM Coffee Roaster Championship

Sted: The Barista Afterparty

Spørsmål: marit@kaffe.no

Konkurransen har 3 hovedområder:

  • Pre-Roasting: Analysere råkaffe ved fuktighetsnivå, tetthet, størrelse og defekter. Prøvebrenning.
  • Production Roasting: Deltageren brenner sin konkurransekaffe i henhold til sitt valg av brenne profil.
  • Production Roast Evaluation: Blind cupping av konkurransekaffen.

Konkurranseregler:

  • I NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du HER!

Påmelding og spørsmål rettes til:

  • Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema: HER!
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.

Krav til deltagerne:

  • Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
  • Deltagerne må gi beskjed om de ikke tillater at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
  • Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.

Deltakeravgift:

  • Det er gratis å delta i regionale mesterskap, men det er en deltakeravgift for NM. (Pris pr. 2024 1000,-)
  • Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
  • De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.

Krav til medlemskap:

  • Det er ikke krav til deltagerne i konkurranser at de er medlemmer av SCA, men vi oppfordrer alle til å bli medlemmer enten privat eller å melde sine bedrifter inn i SCA.

Hvordan bli medlem?

  • Følg instruksjonene HER