Hopp til innholdet

NM i Latte Art Throwdown

I år avholder SCA Norway en uhøytidelig og uoffisiell Latte Art konkurranse. Konkurransen bli en såkalt «throwown» hvor man konkurrerer 1 mot 1 i en cup hvor den siste stående vinner.

  • Dato: 1. mars 2019
  • Hvor: Trondheim, EC Dahls
  • Påmeldingsfrist: 17. Februar

Regler:

Ved konkurransestart trekkes rekkefølgen på hvilket par deltagerne skal stille. Deltagerne vil få sitt navn ropt opp, og må være tilgjengelig, og klar til å konkurrere når deres par starter. Det vil bli organisert tid til å øve med konkurransemaskinene.

  • De 2 deltagerne vil få maks 5 minutter til disposisjon totalt bak maskinen. Det blir to espressomaskiner og kverner på konkurranseområdet.
  • Deltagerne skal servere 2 melkedrikker: 1 stk. Latte (ca 230ml), og 1 stk. Cortado (ca 180ml).
  • Deltageren kan fritt velge om denne vil bruke enkel eller dobbel espresso.
  • Deltageren kan steame maks 2 ganger om denne ikke er fornøyd 1. gang.
  • Splitting/deling av melken er tillatt.
  • Deltagerne skal bruke samme kaffe, melk og kopper som leveres av arrangør.
  • Arrangør tilbyr tamper og pitcher, men deltagerne kan medbringe sine egne.
  • Det er kun tillatt å bruke teknikken “free pour”. Etching, farger eller sauser er ikke tillatt.
  • Når deltageren har produsert de 2 drikkene skal de settes på angitt sted foran dommerne. 
  • Øvetid?

Gjennomføring:

Det vil være 3 dommere. To hoveddommere og en «tie-breaker» dommer. Etter at settene med kaffe er på dommerbordet, vil de på det talte “1,2,3”, uten snakk og diskusjon, peke på den vinnende deltagerens kopper. I tilfelle av uavgjort vil «”tie-breaker” avgjøre på 1,2,3 uten snakk og diskusjon!

Bedømming:

1) Balanse og symmetri

  • Skillelinjene/tegningene er rene og klare.
  • Enkeltelementer fungere godt med- og utfyller hverandre.

2) Farge og definisjon

  • Kontrast mellom det hvite skummet og det brune/mørke fra crema.
  • Hensikten med design er tydelig og klar.

3) Bruk av arbeidsområde

  • Tegningene fyller koppen på en hensiktsmessig og god måte.
  • Tegningene er ikke «oppå hverandre» eller «crowded» i koppen, og etterlater ikke følelsen av en tom eller uferdig kopp.
  • Det er en harmoni mellom størrelsen på koppen og størrelsen på designet.

4) Helhetsinntrykk

  • Generell estetisk inntrykk.
  • Blankt fint skum uten bobler, og passe drikketemperatur.
  • Drikken og koppen er fri for sølemerker og koppen er hensiktsmessig full.

Påmelding:

  • “Først til mølla prinsippet”
  • Det påmeldingavgiften er 150 kr. 
  • Det kreves ikke medlemskap, men alle kan delta.
  • Påmelding gjøres HER!
  • Spørsmål rettes til: Madeleiene Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)

OBS! Denne konkurransen er uformelt arrangert av SCA Norway for å øke interessen for Latte Art generelt. Konkurransen kvalifiser ikke til World Latte Art Championship.