I år avholder SCA Norway en uhøytidelig og uoffisiell Latte Art konkurranse. Konkurransen bli en såkalt «throwown» hvor man konkurrerer 1 mot 1 i en cup hvor den siste stående vinner.
- Dato: 1. mars 2019
- Hvor: Trondheim, EC Dahls
- Påmeldingsfrist: 17. Februar
Regler:
Ved konkurransestart trekkes rekkefølgen på hvilket par deltagerne skal stille. Deltagerne vil få sitt navn ropt opp, og må være tilgjengelig, og klar til å konkurrere når deres par starter. Det vil bli organisert tid til å øve med konkurransemaskinene.
- De 2 deltagerne vil få maks 5 minutter til disposisjon totalt bak maskinen. Det blir to espressomaskiner og kverner på konkurranseområdet.
- Deltagerne skal servere 2 melkedrikker: 1 stk. Latte (ca 230ml), og 1 stk. Cortado (ca 180ml).
- Deltageren kan fritt velge om denne vil bruke enkel eller dobbel espresso.
- Deltageren kan steame maks 2 ganger om denne ikke er fornøyd 1. gang.
- Splitting/deling av melken er tillatt.
- Deltagerne skal bruke samme kaffe, melk og kopper som leveres av arrangør.
- Arrangør tilbyr tamper og pitcher, men deltagerne kan medbringe sine egne.
- Det er kun tillatt å bruke teknikken «free pour». Etching, farger eller sauser er ikke tillatt.
- Når deltageren har produsert de 2 drikkene skal de settes på angitt sted foran dommerne.
- Øvetid?
Gjennomføring:
Det vil være 3 dommere. To hoveddommere og en «tie-breaker» dommer. Etter at settene med kaffe er på dommerbordet, vil de på det talte «1,2,3», uten snakk og diskusjon, peke på den vinnende deltagerens kopper. I tilfelle av uavgjort vil «»tie-breaker» avgjøre på 1,2,3 uten snakk og diskusjon!
Bedømming:
1) Balanse og symmetri
- Skillelinjene/tegningene er rene og klare.
- Enkeltelementer fungere godt med- og utfyller hverandre.
2) Farge og definisjon
- Kontrast mellom det hvite skummet og det brune/mørke fra crema.
- Hensikten med design er tydelig og klar.
3) Bruk av arbeidsområde
- Tegningene fyller koppen på en hensiktsmessig og god måte.
- Tegningene er ikke «oppå hverandre» eller «crowded» i koppen, og etterlater ikke følelsen av en tom eller uferdig kopp.
- Det er en harmoni mellom størrelsen på koppen og størrelsen på designet.
4) Helhetsinntrykk
- Generell estetisk inntrykk.
- Blankt fint skum uten bobler, og passe drikketemperatur.
- Drikken og koppen er fri for sølemerker og koppen er hensiktsmessig full.
Påmelding:
- «Først til mølla prinsippet»
- Det påmeldingavgiften er 150 kr.
- Det kreves ikke medlemskap, men alle kan delta.
- Påmelding gjøres HER!
- Spørsmål rettes til: Madeleiene Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
OBS! Denne konkurransen er uformelt arrangert av SCA Norway for å øke interessen for Latte Art generelt. Konkurransen kvalifiser ikke til World Latte Art Championship.