Hva er Coffee Roasting Championship?
Coffee Roasting Championship er en konkurranse arrangert av SCA. Konkurransen er blitt arrangert siden 2013. Vinner en av denne konkurransen er den kaffebrenneren som best klarer å få frem de karakteristiske kvaliteter i en spesifikk kaffe. Konkurransen går over 3 dager.
Informasjon om NM 2024: HER
Konkurransen har 3 hovedområder:
- Pre-Roasting: Analysere råkaffe ved fuktighetsnivå, tetthet, størrelse og defekter. Prøvebrenning.
- Production Roasting: Deltageren brenner sin konkurransekaffe i henhold til sitt valg av brenne profil.
- Production Roast Evaluation: Blind cupping av konkurransekaffen.
Konkurranseregler:
- I NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM, og vi benytter alltid den nyeste oppdateringen. Regler, poengskjema og nøyaktig forklaring finner du HER!
Påmelding og spørsmål rettes til:
- Påmelding gjøres online på eget påmeldingsskjema: TBA
- Spørsmål: Madeleine Solheim Johnsen (madeleine@scae.no)
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en.
Krav til deltagerne:
- Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato.
- Deltagerne må gi beskjed om de ikke tillater at de kan fotograferes og filmes, og at dette brukes på en flatterende måte på alle plattformer SCA Norway finner naturlig.
- Må kunne delta i Barista landslaget. Det betyr at vinnere må kunne stille til utvalgte arrangementer, etter nærmere avtale.
Deltakeravgift:
- Deltageravgiften er 1000 kr.
- Betalings alternativene fremkommer ved å fylle ut påmeldingsskjema.
- Kvittering må kunne fremvises på konkurransestedet.
- De som ønsker å delta i flere grener må melde seg på i hver og en, og deltageravgiften skal betales i helhet for hver konkurransegren.
Krav til medlemskap:
- Etter pålegg fra SCA hovedkontoret krever vi at alle deltagere i NM må være medlemmer av SCA. Deltagerne må være personlige medlemmer eller jobbe i et firma som er medlem.
Hvordan bli medlem?
- Følg instruksjonene HER