Hopp til innholdet

Kaffeboka på norsk!

Onsdag den 4. Oktober var det lansering av Kaffeboka – fra bønne til kopp. Dette er den norske utgaven av “The Wold Atlas of Coffee” skrevet av James Hoffmann. Forfatteren selv var til stede under lanseringen som foregikk i lokalene til Espressospesialisten i Oslo. 40-50 interesserte kaffefolk var samlet på en onsdag ettermiddag, og det må være et godt oppmøte for lansering av en kaffebok?

I beskjedenhet hevdet James Hoffmann at boken ikke var den “ultimate boken om kaffe”, men der synes vi han tar feil! Undertegnede har mange bøker i hylla og mange nettsider lagret i “favoritter”, men jeg har savnet er bok som kan være en referansehåndbok om kaffe. Kaffeboka – fra bønne til kopp er nettopp det!

Boken er delt opp i 3 deler:

  1. Introduksjon til kaffe: Botanikk, innhøsting, foredling, handel og en nyttig beskrivelse av de mest kjente variantene av Arabica.
  2. Fra bønne til kopp: Kaffebrenning, kaffesmaking, oppskrifter og fremgangsmåte for forskjellige bryggemetoder.
  3. Kaffens opprinnelse: Beskrivelse av forholdene, distriktene og karakteristika for 29 kaffeproduserende land.

Det er minst to grunder til at du ønsker å ha denne boken liggende på stuebordet. For det første er den full av vakre bilder og informative illustrasjoner. For det andre så vil du bruke den til å lese om landet og forholdene til kaffen som du holder i hånden.

Slik kjøper du boka:

  • Støtt din lokale bokhandler å få fem til å bestille boken fra Pegasus forlag (ISBN 9788244201650)
  • Bestill direkte fra Pegasus forlag.

Fun facts: Boka er oversatt til 8 språk inkludert 2 kinesiske 🙂

Lanseringen av Kaffeboka - fra bønne til kopp.

Lanseringen av Kaffeboka – fra bønne til kopp.