Onsdag den 4. Oktober var det lansering av Kaffeboka – fra bønne til kopp. Dette er den norske utgaven av «The Wold Atlas of Coffee» skrevet av James Hoffmann. Forfatteren selv var til stede under lanseringen som foregikk i lokalene til Espressospesialisten i Oslo. 40-50 interesserte kaffefolk var samlet på en onsdag ettermiddag, og det må være et godt oppmøte for lansering av en kaffebok?
I beskjedenhet hevdet James Hoffmann at boken ikke var den «ultimate boken om kaffe», men der synes vi han tar feil! Undertegnede har mange bøker i hylla og mange nettsider lagret i «favoritter», men jeg har savnet er bok som kan være en referansehåndbok om kaffe. Kaffeboka – fra bønne til kopp er nettopp det!
Boken er delt opp i 3 deler:
- Introduksjon til kaffe: Botanikk, innhøsting, foredling, handel og en nyttig beskrivelse av de mest kjente variantene av Arabica.
- Fra bønne til kopp: Kaffebrenning, kaffesmaking, oppskrifter og fremgangsmåte for forskjellige bryggemetoder.
- Kaffens opprinnelse: Beskrivelse av forholdene, distriktene og karakteristika for 29 kaffeproduserende land.
Det er minst to grunder til at du ønsker å ha denne boken liggende på stuebordet. For det første er den full av vakre bilder og informative illustrasjoner. For det andre så vil du bruke den til å lese om landet og forholdene til kaffen som du holder i hånden.
Slik kjøper du boka:
- Støtt din lokale bokhandler å få fem til å bestille boken fra Pegasus forlag (ISBN 9788244201650)
- Bestill direkte fra Pegasus forlag.
Fun facts: Boka er oversatt til 8 språk inkludert 2 kinesiske 🙂