Slutt å tampe?
I sommer så jeg (Tobias Abrahamsen) for første gang en barista som ikke tampet. Jeg har selv lekt litt med dette, men har ikke våget å forandre rutiner fordi tamping er som barnelærdom å regne. Nå har Tim Wendelboe lagt ut en melding og et bilde på Twitter som er meget interessant. Meldingen viser et forsøk som kan tyde på at det ikke er signifikant forskjell mellom tung tamping og ingen tamping. Resultatene er ikke empiriske, for til det er målingene for få, men resultatet er likevel meget oppsiktsvekkende… Hva er dine erfaringer med dette?

Kaffe |
Espresso |
Sekunder |
TDS |
Ext % |
|
20 g. |
40,0 g. |
30 sek. |
9,60 |
19,20 % |
|
20 g. |
40,4 g. |
37 sek. |
10.1 |
20,40 % |
Tung tamp |
20 g. |
40,5 g. |
34 sek. |
10,0 |
20,20 % |
Medium Tamp |
20 g. |
39,7 g. |
35 sek. |
10,4 |
20,62 % |
Lett Tamp |
20 g. |
30,0 g. |
30 sek. |
10,0 |
20,00 % |
Uten Tamp og kanalisering |
Tobias Abrahamsen er selv ansvarlig for dette innlegget. Skribenten har ikke hatt kontakt med Tim Wendelboe.