RM-Brewers 2015

 

Påmelding RM-Brewers 2015

Regionalmestarskap (RM) i Brewers Cup arrangeres for første gang i 2015

    • 14. Januar: RM i Oslo (arrangert av Solberg & Hansen på Mathallen) Påmeldingsfrist kl. 12:00 07. Januar
    • TBA: RM i Ålesund (arrangeres av JACU)
    • TBA: RM i Trondheim (arrangeres av Dromedar)
    • 17. Januar kl. 12:00: RM i Kristiansand(arrangeres av Hotel Norge)
    • 5. Februar RM Bergen (arrangeres Kaffemisjonen)
    • TBA: Haugesund (arrangeres av Totalen kaffebar/bluebird))
    • 8. Februar RM i Horten (arrangeres av Kafferiet)

    Informasjon (IKKE kontakt andre):

Alle må betale deltakeravgift:

  • SCAE medlemmer: 350 kr.
  • Ikke medlemmer: 450 kr.
  • Deltageravgiften betales til  konto: 1602.51.82883. Bruk gjerne kommentarfeltet til navn på deltagere.
  • Alle individuelle personer må betale deltakeravgift. Arbeidsstedet kan betale for deltager, men det må betales for hver i sær. Dette gjelder også for ansatte i medlemsbedrifter.
  • Betalt deltakeravgift regnes som påmelding. Kvittering må vises på konkurransestedet.

Antall deltagere avgjør hvor mange som kvalifiseres til NM

  • 4 deltagere i RM, gir 1 deltagere i NM
  • 6 deltagere i RM, gir 2 deltagere i NM
  • 9 deltagere i RM, gir 3 deltagere i NM
  • 12 deltagere i RM, gir 4 deltagere i NM
  • 15 deltagere i RM, gir 5 deltagere i NM
  • Over 15 deltagere i RM, gir 5 deltagere i NM

Hva er Brewers Cup?

  • Konkurransen Brewers Cup går ut på å lage best mulig håndbygget kaffe.
  • Alle manuelle brygge metoder slik som Aeropress, V60, presskanne, vakuumbrygger, chemex osv. er tillatt
  • Det er ikke tillatt å bruke espressomaskin, elektrisk kaffetrakter eller lignende.
  • Arrangøren stiller med vannkoker og kvern.
  • Deltagerne kan bruke egen vannkoker og kvern, men egen kvern kan ikke stå i konkurranseområdet.
  • Deltagere kan bruke eget vann eller det kommunale vannet.

2 serveringer:

  • Utgår under RM 1. servering er en «tvungen» servering (copulsory) hvor alle deltagerne skal tilberede samme kaffe. Arrangør stiller med kaffe, og deltagerne får utlevert denne på morgenen samme dag som konkurransen.. Under 1. servering skal det produseres 2 individuelle brygg samtidig (2 Aeropress, presskanne osv). Hvert enkelt brygg produseres til 1 av smaksdommerne. 1. servering er en anonym servering slik at dommerne ikke kan identifisere deltageren. Under 1. servering skal det ikke avholdes noen fremføring.
  • 2. servering (open) er valgfri slik at deltagerne kan bruke valgfri kaffe. Under 2 servering skal det produseres 2 individuelle brygg samtidig (2 Aeropress, presskanne osv). Hvert enkelt brygg produseres til 1 av smaksdommerne. Denne serveringen skal inneholde en fremføring.

Hvor lang tid får deltagerne i Brewers Cup?

  • 5 minutter forberedelse og 7 minutter til 1. servering (anonymt og uten fremføring)
  • 5 minutter forberedelse og 7 minutter til 2. servering (med fremføring)

Fremføring:

  • Under 2. servering (open) skal det holdes en fremføring (10 minutter). En fremføring kan inneholde en beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffe og brygge metode . I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.
  • Fremføringen kan holdes på norsk, men siden noen av dommerne er engelsktalende kan det lønne seg å snakke engelsk.

Konkurranseregler:

  • I NM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM.

Regler, poengskjema og «pinlig» nøyaktig forklaring finner du her: http://www.worldbrewerscup.org/wp-content/uploads/2014/01/2014-WBrC-RULES-AND-REGULATIONS.pdf

Det viktigste er kanskje dommerskjemaene:
1. Servering: http://www.worldbrewerscup.org/wp-content/uploads/2014/01/2014-WBrC-COMPULSORY-SERVICE-SCORESHEET.pdf
2. Servering: http://www.worldbrewerscup.org/wp-content/uploads/2014/01/2014-WBrC-OPEN-SERVICE-SCORESHEET.pdf