Påmelding RM-Classic 2015
Regionalmestarskap (RM) arrangeres hvert år på forskjellige steder i landet:
- 14. Januar: RM i Oslo (arrangert av Solberg & Hansen på Mathallen) Påmeldingsfrist kl. 12:00 07. Januar
- TBA: RM i Ålesund (arrangeres av JACU)
- TBA: RM i Trondheim (arrangeres av Dromedar)
- 18. Januar kl. 14:00: RM i Kristiansand (arrangeres av Camillo Bastrup)
- 5. Feb: RM Bergen (arrangeres Kaffemisjonen)
- TBA: Haugesund (arrangeres av Totalen kaffebar/bluebird))
- 8. Februar RM i Horten (arrangeres av Kafferiet)
Informasjon (IKKE kontakt andre):
- RM i Oslo: Ingri M. Johnsen (ingri@sh.no) NB! (Påmeldingsfrist kl. 12:00 07. Januar)
- RM i Ålesund: Anne Birte Bjørndal Hanken (annebirte
@jacu.no) - RM i Trondheim: Tore Øverleir tore.overleir@gmail.com
- RM i Kristiansand: Lynda Høy-Petersen (camillobastrupkaffebar@gmail.com)
- RM i Bergen: Jan Richter Lorenzen (jan@kaffemisjonen.no)
- RM i Horten: Eva Bjerkgård Lybeck (evalyb@online.no)
- RM i Haugesund: Candace Brown (candace@bluebird.no)
Alle må betale deltakeravgift:
- SCAE medlemmer: 350 kr.
- Ikke medlemmer: 450 kr.
- Deltageravgiften betales til konto: 1602.51.82883. Bruk gjerne kommentarfeltet til navn på deltagere.
- Alle individuelle personer må betale deltakeravgift. Arbeidsstedet kan betale for deltager, men det må betales for hver i sær. Dette gjelder også for ansatte i medlemsbedrifter.
- Betalt deltakeravgift regnes som påmelding. Kvittering må vises på konkurransestedet.
Antall deltagere avgjør hvor mange som kvalifiseres til NM
- 4 deltagere i RM, gir 1 deltagere i NM
- 6 deltagere i RM, gir 2 deltagere i NM
- 9 deltagere i RM, gir 3 deltagere i NM
- 12 deltagere i RM, gir 4 deltagere i NM
- 15 deltagere i RM, gir 5 deltagere i NM
- Over 15 deltagere i RM, gir 5 deltagere i NM
Hver deltager i RM skal servere:
- 2 espresso
- 2 cappuccino
- 2 signaturdrikker
Hva er en signaturdrikk:
En signaturdrikk er en egenkomponert drikk med minimum 1 shot espresso for hver av de 2 signaturdrikkene. Kaffesmaken skal være tydelig og drikken kan ikke inneholde alkohol eller situp ol. fra alkohol. Signaturdrikken kan serveres varm eller kald.
Fremføring:
- Underkonkurranse tiden (10 minutter) skal det holdes en fremføring. En fremføring kan inneholde en beskrivelse av art, opphav og en personlig begrunnelse for hvorfor du har valgt å servere denne spesifikke kaffen. I hovedsak kan du snakke om hva du vil om det bare er relevant.
Hvor lang tid får deltagerne i RM?
- 10 minutter forberedelse (kalibrering av kvern, oppdekning osv)
- 10 minutter konkurranse tid (produksjon og fremføring)
- 10 minutter opprydning (klargjøring til neste deltager)
Konkurranseregler:
I RM benyttes samme regler og poengskjema som brukes i VM. Det er bare 2 forskjeller.
- I RM lages 2 av hver drikk (VM: 4)
- I RM kan det maks brukes 10 minutter (VM: 15 minutter)
Regler, poengskjema og «pinlig» nøyaktig forklaring finner du her: http://www.worldbaristachampionship.org/wp-content/uploads/2014/05/2015-WORLD-BARISTA-CHAMPIONSHIP-RULES-AND-REGULATIONS-VERSION-2012.10.13-1.pdf
Det viktigste er kanskje dommerskjemaene:
Smaksdommer: http://www.worldbaristachampionship.org/wp-content/uploads/2014/05/Revised-2014_WBC_Sensory_Score_Sheet-2014-Ark1.pdf
Tekniskdommer: http://www.worldbaristachampionship.org/wp-content/uploads/2014/05/2014-WBC-TECHNICAL-Score-Sheet.pdf