Norgesmesterskapet i Latte Art 2012

Norgesmesterskapet i Latte Art 2012 arrangeres under Kaffefestivalen i Haugesund 26.-29. april 2012.

Påmelding kan nå gjøres her: http://scae.no/pamelding-til-nm-i-latte-art-2012/

NM gjennomføres med de samme reglene som i verdensmesterskapet, men med noen små forksjeller. Det gjennomføres for eksempel kun finalerundene. ‘Art Bar’ og ‘Preliminary Round’ gjennomføres altså ikke! Vi har sammenfattet det viktigste her:

Regler for NM 2012:

Vi oppfordrer alle deltagere til å lese de internasjonale reglene. 
Dommeren dømmer etter disse reglene, og bruker de gjeldene internasjonale dommerskjemaene for World Latte Art 2012.

Under NM i Haugesund kjøres det kun ’Final Round’, ikke ’Art Bar’ og ’Preliminary Round’!

Final Round
Der er 5 minutt til forberedelser og 8 minutt til konkurranse. 
Der er ingen tid til rydding, men deltager bør rydde raskt etter man er ferdig. 
Om deltager bruker mer enn 10 minutt blir man disket.  
½ poeng minus for hvert 10. sekund over tiden

Deltager skal lage 6 kaffedrikker: 
– To like ’free pour’ espresso macchiato
, to like ’free pour’ latte 
samt to like designer latte. 

I designer latte er det tillatt med etching (bruk av verktøy etc.) og dekorering i overflaten. 
Etching på ’free pour’ vil føre til null poeng i ’visual elements’ på den drikken

Deltagere må ha med foto av hver kaffedrikk: 
Det må vises tydelig hva som skal lages, og det er ikke tillatt med pc/mac/mobil, det må være på print. Om der ikke er presentert bilde før servering vil det føre til null poeng i ’Two patterns and presented picture identical’

Presentasjon:
 Det er ikke forventet at du skal gi noen lang verbal presentasjon til dommere eller publikum. Høflighet og instruksjoner vil bli tatt hensyn til når du serverer dommere.

Dommere: Der er fire dommere, to visuelle, en teknisk og en hoveddommer.

Utstyr:
 Deltagere må bruke maskin, kvern, kopper, kaffe og melk som de får utdelt av arrangør. Om deltager bruker egne kopper vil det gi null poeng i ’visual scores’ på den kaffedrikken.

Kopper: Espressokoppen som blir utdelt er 6cm i diameter og rommer 75 gram vann. Denne brukes til ’free pour espresso macchiato’. Til ’free pour latte’ og ’designer latte’ vil det bli utdelt en kopp som er 9cm i diameter og som rommer 230gr vann. Denne koppen er uten hank.

 

Ved spørsmål eller problemer med påmeldingen ta kontakt med ansvarlig for Latte Art mesterskapet: Katrine Amdal, katrine.s.amdal@gmail.com eller 97 78 96 12

Les mer om Norgesmesterskapet i Latte Art her: http://scae.no/mesterskap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.