Norges slappeste!

Cathrine Hoelstad fra Nesodden.
Norgesmester: Cathrine Hoelstad fra Nesodden (hvilepuls 49).

Norsk kaffeinformasjon har kåret årets mest slappe kaffedrikker!

En hyllest til kaffepausen.

Fredag 10. og lørdag 11. oktober arrangerte Norsk Kaffeinformasjon (NKI), i samarbeid med Espresso Mobile, “NM i Slappa” under Aker Brygges Kaffedager. Nyrenoverte Aker Brygge ønsket å avholde “Kaffedager” denne helgen for å trekke til seg nysgjerrige kaffedrikkende shoppere. Naturligvis ble landets mest kjente autoritet på kaffe og kaffetraktere, Norsk Kaffeinformasjon rådført og bedt om å være tilstede under arrangementet, og valgte like så gjerne å legge deres finale i avslapning til disse dagene. NM i slappa er en hyllest til kaffepausen, og alle kaffedrikkere med puls er hjertelig velkomne til å delta. Konseptet er enkelt: Få deg en kopp med kaffe, og slapp av så mye du kan på fem minutter. Etter fem minutter med avslapning vil sykepleiere måle og notere ned pulsen. Den med lavest hvilepuls vinner.

Ivica “Itchy” Cvetaonvski – norgesmester i Coffee Roasting Cup

Ikke så lett som man skulle tro.
Selv med de beste forhold tilrettelagt kan det være en utfordring å virkelig kunne slappe av, noe delfinalister i Bergen og Trondheim fikk erfare før delfinalistene i travle Oslo.

I Trondheim hadde NKI dessuten fått med seg norgesmester i Classic Barista, Tore Øverleir, som laget de mest eksklusive espressodrikker til de fremmøtte. I Oslo ble det holdt innledende runder på fredag og lørdag og forholdene kunne knapt vært bedre så sent i oktober. Aker brygge ble kledt med palmer, gressmatter, terrassetelt, liggesekker, hengekøyer og solskinn for anledningen. Fra høyttalerne sprer det seg smektende loungemusikk, og fra områdene rundt kommer kaffedufter i alle varianter dyssende inn over alle avslappede besøkende. Dermed var alt tilrettelagt for et norgesmesterskap i avslapning.  Selv med de beste forhold, viser det seg at de færreste har en hvilepuls under 50, og den som kom seirende ut som Norges mest avslappede kaffedrikker, var Cathrine Hoelstad fra Nesodden. Cathrine er dermed den glade mottaker av ett års gratis forbruk av kaffe, kaffemaskin godkjent av Norsk Kaffeinformasjon samt seierstrofeet: ”Den forgyllede kaffetrakter”.

Norgesmestre på plass i Oslo.
Når man har en kaffekonkurranse er det gjerne naturlig å ha andre kaffemestre tilstede, og på lørdag ble eventet beæret med hele fire norgesmestre. Madeleine S. Johnsen som er norgesmester i Coffee in Good Spirits, holdt masterclass for Louise Bar & Restaurant på oppdrag fra NKI. Loiuse har nylig fått neseorganet opp for hvordan en bærfruktig kenyansk kaffe fra Solberg & Hansen kan friske opp en hvilken som helst kaffedrikk. Ivica “Itchy” Cvetaonvski – norgesmester i Coffee Roasting Cup, var på NKI-standen sammen med Odd-Steinar Tøllefsen

Tore Øverleir - Norgesmester Brewers Cup
Tore Øverleir – Norgesmester Brewers Cup

Kan ikke vente til neste år
SCAE Norge var naturligvis tilstede selv, og hadde en særdeles hyggelig helg sammen med kaffeinteresserte og kaffeprofesjonelle i alle varianter. Dette uhøytidelige kaffearrangementet håper vi fortsetter i mange hundreår fremover. Gratulerer til Norsk kaffeinformasjon og Espresso Mobile med vellykket arrangement, og til Cathrine Hoelstad som Norges nyeste idol på hverdagsavslapning! Og tusen hjertelig takk til NKI som inviterte oss, og til norske mestre i SCAE-konkurranser som hadde anledning til å stille opp og hedre kaffepausen!

Odd-Steinar Tøllefsen – norgesmester i Brewers Cup,
Odd-Steinar Tøllefsen – norgesmester i Brewers Cup,

(Av Storm Xaron Constantine)

 IMG_6410

IMG_6409IMG_6408

Hovedsponsor artikkel