NM Coffee Roaster 2013 er avgjort!

Bilde: Fra venstre: Fremtidig kaffebrenner fra Torungen og Gunnar Lillevold, JACU (3).
Audun Sørbotten, Solberg & Hansen (2.) Jan Ove Thorbjørnsen, Svart Fløyel. (1)

 

26-28. april ble norgesmesterskapet i Coffee Roaster avholdt hos Solberg & Hansen. Til sammen 11 kaffebrennere møttes for å utveksle erfaring og for å konkurrere om mesterskapstittelen.  Dommere var erfarende Cup of Exsellense dommere og årets norgesmester i Cup Tasting. Det ble benyttet COE skjema, og de gode prestasjonene gjorde det tett i toppen. Det ble delt 3. plass, og det var bare 2,5 poeng som skilte mellom 1. og 3. plass.  Les mer:

Resultater NM Coffee Roaser 2013

1)   Jan Ove Thorbjørnsen 351,50 (Svart Fløyel Stord)
2)   Audun Sørbotten 349,00 (Solberg & Hansen Oslo)
3)   Thore Andre Thorsen 348.00 (Torungen Fyr Arendal)
3)    Gunnar Lillevold 348,00 (JACU, Ålesund)

 

Det ble også kåret en uoffisiell vinner blant deltagerne, og her var det Audun Sørbotten fra Solberg & Hansen som gikk av med seieren.

 

Brenne med hjertet

Alle deltagerne fikk utdelt samme kaffe med samme beskrivelse, så var det opp til hver enkelt å brenne etter egen smak, kunnskap og hjerte. Alle brukte det samme utstyret slik at det var deltagernes kunnskaper som avgjorde mesterskapet. Brenneprofilen kunne følges av alle og kunnskapsutvekslingen gikk like varmt som kaffebrenneren.  Alle brente 3 x 5 kilo og deltageren kunne selv velge hvilken batch de ønsket å presentere for dommerne.

 

Annerkjennelse

Det har lenge vært et anerkjent yrke å jobbe som bryggemestere, destillatører og cognacblendere, men nå er det på tide at kaffebrennere skal få nyte den samme annerkjennelse for jobben de gjør. SCAE ønsker med NM/VM Coffee Roaster å formidle kunnskap om, stolthet blant og annerkjennelse for alle de kunnskapsrike kaffebrennerne rundt omkring.

 

Spennende utvikling

Det er ikke lenge siden det bare var 6 kaffebrennerier i Norge, men siste årene har det startet opp kaffebrennerier over hele landet, og det er nå cirka 30 brennerier.

 

Neste år?

Jan Ove Torbjørnsen er allerede godt i gang med forberedelsen tll VM i Nice (26-28. Juni), og  SCAE Norge har begynt å tenke på neste års NM Coffe Roaster. De som ønsker å være vertskap for dette arrangementet i 2014 kan finne flere detaljer her.

Primus motor: Simo fra Solberg & Hansen (Foto: S&H)
Primus motor:
Simo fra Solberg & Hansen (S&H)
Deltagerne i NM Coffee Roaster 2013 representerer store deler av landet.(S&H)
Dommerteamet: Andreas Hertzberg, Nikolai Aunbakk, Camilla og Rasmus Hrgrbosta
Dommerteamet: Andreas Hertzberg, Nikolai Aunbakk, Camilla og Rasmus Hegebosta.(S&H)
Hvem smaker best? (S&H)
Hvilken smaker best? (S&H)
"Kjendiser" blir intervjuet av  japansk kaffejournalist. (S&H)
“Kjendiser” blir intervjuet av japansk kaffejournalist. (S&H)