NM 2016

Tre Norgesmestere ble kåret i NM i Kaffe søndag 24. april. Brewers Cup, Klassisk Barista og Cup Tasting har gått av stabelen, og to av vinnerne skal representere Norge i VM i Dublin om to måneder.

Tekst: Bjørn Gyrdeland/NKI
Foto: Agnor Bertheussen

Kaffe NM Vinner - Brewers cup
Odd-Steinar Tøllefsen, fjorårets verdensmester i Brewers Cup, har ikke tenkt å gi fra seg tronen. Han gjennomførte nok en strålende konkurranse og ble Norges beste kaffebrygger for tredje gang på rad. Entusiasten fra  Supreme Roastworks i Oslo er både stolt og ydmyk over seieren. Med en bærtørket kaffe fra Etiopia overbeviste han juryen nok en gang.

– Det var en stor lettelse å vinne. Jeg hadde noe å forsvare og litt selvpålagt stress skal innrømmes. I tillegg møtte jeg utrolig sterke konkurrenter. Blir jeg blant de 10 beste i verden i Dublin, får jeg være fornøyd, sier Odd-Steinar.

Kaffe NM 2016 - SCAE 58

I klassisk barista har vi fått en ny stjerne – Lise Rømo. Med fantastisk kaffe og overbevisende framføring slår Lise følge med Odd-Steinar til World of Coffee i Dublin. Lise jobber som barista i kaffebarene Java og Mocca i Oslo, og folkene herfra har hevdet seg godt i NM de siste årene. Det er heller ikke hvem som helst som står bak. Verdens aller første verdensmester fra 2000, Robert Thoresen, etablerte Java i 1997, Mocca i 2000 og fulgte opp med brenneriet Kaffa i 2005. Et sterkt fagmiljø som produserer Norgesmestere på rekke og rad.

– Det har vært noen knallharde uker med øving. Takket være fantastiske kollegaer er målet oppnådd og jeg gleder meg vilt til Dublin, sier Lise Rømo.

Kaffe NM Vinner - Cupping

Idar Ellingsen fra Langøra Kaffebrenneri gjorde en meget sterk konkurranse. Han ble Norgesmester i Cup Tasting og kom på andre plass i Brewers Cup. Dessverre blir det ikke noe VM på Idar, da World Cup Tasters Championship allerede er avviklet i Shanghai.

Her er resultatene:

NM KLASSISK BARISTA

 1. Lise Rømo – Mocca Kaffebar
 2. Rory Rosenberg – Stockfleths Kaffe & Te
 3. Tore Øverleir – Dromedar Kaffebar
 4. Alexander Monsen – Stockfleths Kaffe & Te
 5. Troy Doropoulos – Mocca Kaffebar

 NM BREWERS

 1. Odd-Steinar Tøllefsen – Supreme Roastworks
 2. Idar Ellingsen – Langøra Kaffebrenneri
 3. Tore Øverleir – Dromedar Kaffebar
 4. Lise Rømo – Mocca Kaffebar

NM i CUP TASTING

 1. Idar Ellingsen – Langøra Kaffebrenneri
 2. Ine Hatleberg – Dromedar Kaffebar
 3. Nikolai Aunbakk – Nord Brenneri

Det ble også konkurrert i Latte Art, og uoffisiell Norgesmester ble Sarah Khalid Mazin fra Dromedar Kaffebar i Trondheim.

Hovedsponsor artikkel