Kjære kaffebrennere i Norge

World Coffeeroaster Campionship
World Coffeeroaster Campionship
Invitasjon: SCAE-Norge vil herved invitere deg/dere til å delta i NM-Coffee Roasting 2014!

Vi ønsker stadig å finne nye måter å fremme spesialkaffe, og derfor ble NM-Coffee Roasting arrangert for første gang i 2013.

  • Videresend denne invitasjonen til alle kaffebrennere du kjenner!
Lav terskel:

I år vil vi gjenta forårets suksess, med lav terskel for deltakelse. NM-Coffeeroaster er engasjerende, lærerikt, og gøyalt – uansett hvilken plassering du oppnår! Det er ikke krav om å arbeide på et brenneri, men det kan være en fordel å vite litt om kaffe i forkant (se hovedområder nedenfor).

Rimini, Italia:
  • Norgesmesteren 2013 Jan Ove Thorbjørnsen fra ‘Svart Fløyel’ Kaffebrenneri (fra Stord) fikk reise til VM-Coffeeroaster og ble nr 4 av totalt 11 deltagere 🙂 Årets norgesmester reiser til Rimini i Italia for å representere Norge i VM 10.-12. Juni 2014.
Den nye norgesmesteren offentliggjøres:
  • Under banketten 26. april 2014.

Hvor & når avholder konkurransen:

  • Solberg & Hansen  Ryen, Oslo.
  • 11.-13 april 2014.

Påmelding (senest 13. mars):

  • Påmelding til konkurransen sendes til john.stubberud@gmail.com
  • Påmeldingsfist: 13. mars
  • Maks 15 deltagere (først til mølla …)

Deltageravgift:

  • SCAE-medlem: 600,-
  • Ikke medlem : 750.-
  • Deltageravgiften er individuell. Det betyr at om et firma sender 2 deltagere må avgiften betales 2 ganger.
  • Deltageravgiften betales Tore Øverleir (tore.overleir@gmail.com) konto: 1602.51.82883

Kaffe & kaffebrenner:

  • Deltakere vil få opplyst opprinnelsesland og m.o.h. til den aktuelle kaffe på 1.konkurransedag.
  • Brenner: Loring Smartroast.
  • SCAE vil ha anledning til å selge konkurransekaffen under Kaffefest i Drammen  23-26. April.

 

Konkurransens  3 hovedområder:

  1. Råkaffe analysering: Måle bønnetetthet (density), farge, finne defekter OSV. Skjema fylles ut av deltaker og blir vurdert av dommerne.
  2. Brenneplan: Maksimum 10 smaksspesifikke beskrivelser av kaffen (som nype, bringebær, jasmin og lignende). Skjema fylles ut av deltaker og blir vurdert av dommerne.
  3. Cupping: Skjemaet fylles ut av dommerne basert på deltakerens brenneferdighet som fremkommer av den valgte kaffe.

 

Program:

  • 1. dag: Deltaker blir gjort kjent med brennemaskin, og får prøvebrenne konkurransekaffe. Deltaker fyller ut skjema om grønn bønnekvalitet og cupper prøvebrenningen for å vurdere kaffens potensiale og dens smaksbeskrivelse.
  • 2. dag: Deltaker fyller ut brenneplan og brenner konkurransekaffen.
  • 3. Dag: Deltaker cupper sine egne brenninger, og forteller dommerne hvilken kaffe som skal bli vurdert. Dommerene vurderer de innleverte skjema og fyller ut eget cuppeskjema.

 

Startrekkefølge:

  • Startrekkefølge for hver deltaker (og andre skjema) vil bli utlevert etter påmelding er stengt/fullt.

Regler:
I NM bruker vi samme regler som VM.Informasjon om verdensmesterskapet:

http://www.worldcoffeeroasting.org/