Hopp til innholdet

Informasjon om RM & NM 2026

Konkurransesesongen 2026 nærmer seg og kommer til å inneholde noen forandringer. For å forsøke noe nytt, spre konkurransene til flere byer og å tilpasse våre konkurranser mer i tid som samsvarer med VM, vil vi avholde NM i 3 forskjellige arrangementer:

NM Brewers Cup & NM Cup Tasting 2026
  • Dato: 18.-20. Mars
  • Sted: Hedmarktoppen folkehøyskole
NM Barista Championship 2026
  • Dato: TBA (VM arrangeres 23.-25. Oktober i Panama. NM planlegges før sommeren)
  • Sted: TBA
NM Coffee Roasting Championship 2026
  • Dato: TBA
  • Sted: TBA
Krav til deltagelse i RM & NM

Deltagelse i NM Brewers Cup og Barista Championship krever kvalifisering gjennom regionale mesterskap (RM). Deltagerne i NM må ha norsk pass eller kunne dokumentere opphold, arbeid eller studie i Norge de siste 2 år før VM dato, hvorav siste 12 måneder før NM dato. Deltagere som ikke fyller kravet kan delta i RM, men får ingen plassering og kan ikke kvalifisere til NM.

Påmelding til RM & NM

  • Påmelding til RM: HER
  • Påmelding til NM: TBA

Regionale mesterskap 2026

Oslo
  • RM Barista Championship
    • Dato: 19. Januar
    • Sted: Solberg & Hansen, Mathallen
    • Kontakt: Anette Søberg (anette@scae.no)
    • Siste frist for påmelding: 15. desember
  • RM Brewers Cup
    • Dato: 20. Januar
    • Sted: Solberg & Hansen, Mathallen
    • Kontakt: Anette Søberg (anette@scae.no)
    • Siste frist for påmelding: 15. desember
Hamar
  • RM Brewers Cup
    • Dato: 24. Januar
    • Sted: Hedmarkstoppen folkehøyskole
    • Kontakt: Geir Byberg (geir@hedmarktoppen.no)
    • Siste frist for påmelding: TBA
Bergen
  • RM Barista Championship
    • Dato: TBA
    • Sted: TBN
    • Kontakt: TBA
    • Siste frist for påmelding: TBA
  • RM Brewers Cup
    • Dato: TBA
    • Sted: TBA
    • Kontakt: TBA
    • Siste frist for påmelding: TBA
Trondheim 
  • RM Barista Championship
    • Dato: TBA
    • Sted: TBA
    • Kontakt: TBA
    • Siste frist for påmelding: TBA
  • RM Brewers Cup
    • Dato: 24. Januar
    • Sted: Lager 11
    • Kontakt: Simon Kahn (simon.kahn@lindbak.no)
    • Siste frist for påmelding: TBA
Ålesund
  • RM Barista Championship
    • Dato: 28. Februar
    • Sted: Dråpe kaffehus
    • Kontakt: Sierra Waltman (sierrawaltman4@gmail.com)
    • Siste frist for påmelding: 9. Februar
  • RM Brewers Cup
    • Dato: 23. Januar
    • Sted: Jacu Coffee Roastery
    • Kontakt: Sierra Waltman (sierrawaltman4@gmail.com)
    • Siste frist for påmelding: 5. Januar
Rogaland
  • RM Barista Championship
    • Dato: 18. januar (kl. 10:00)
    • Sted: Drøsen, Nærbø
    • Kontakt: Terje Undheim (terje@drosekaffi.no)
    • Siste frist for påmelding: 4. Januar
  • RM Brewers Cup
    • Dato: 16. November (kl. 10:00)
    • Sted: Drøsen, Nærbø
    • Kontakt: Terje Undheim (terje@drosekaffi.no)
    • Siste frist for påmelding: 9. November

Hvor mange kvalifiseres fra hvert sted?

  • 3 deltagere: 1 direkte kvalifisert.
  • 6 deltagere: 2 direkte kvalifiserte.
  • 9 deltagere: 3 direkte kvalifiserte.
  • 12 deltagere: 4 direkte kvalifiserte.

Her arrangeres VM 2026

  • 10.-12. April: World Latte Art Championship (San Diego, USA).
  • 7.-9. Mai: World Cup tasters Championship (Bangkok, Thailand).
  • 25.-27. Juni: World Brewers Cup, World Coffee Roasting Championship, and World Coffee in Good Spirits Championship (Brussel, Belgia).
  • 23.-25. Oktober: World Barista Championship (Panama City, Panama).