Gode nyheter om NM 2016

espresso-06

SCAE Norge arrangerer NM i baristakunst og brewers cup et sted mellom 15. og 24. april i Foodtechs lokaler i Oslo. Rasmus og Håkon tar seg av det praktiske, og alle spørsmål kan rettes til dem.

For å kontakte oss, bruk helst Facebook-gruppen “Håkon og Rasmus har laget en NM-gruppe”. Her kan alle (facebookmedlem eller ikke) lese spørsmålet ditt og svaret vårt. Dersom du vil spørre oss om noe hemmelig eller uinterressant for alle andre, bruk gjerne e-post: kinn@stockfleths.as eller rasmus@javamocca.no. Vi kan også nåes på telefon 404 76 869 (Håkon) og 911 90 757 (Rasmus), og postkort sendt til Rasmus Helgebostad, Schweigaards gate 83, 0656 Oslo. Men helst på Facebook.

Rasmus og Håkon arrangerer NM i år fordi det en tid var usikkert at det skulle bli NM i det hele tatt. Vi har skjært igjennom og tatt noen valg som vanligvis ville vært gjennom mer demokratiske prosesser for at det skal bli noe av. Når vi nå har tatt på oss oppgaven, er det med følgende mål for arrangementet:

  1. Det skal være skikkelig billig
  2. Det skal være en god opplevelse for alle deltakere
  3. Det skal være godkjent av SCAE slik at vinnerne kan delta i VM
  4. Det skal være rettferdig
  5. Det skal være gjennomsiktig
  6. Det skal være skikkelig billig

Med oss har vi velvillige sponsorer: Foodtech, Solberg & Hansen og Cleandrop. Uten dem hadde vi ikke klart dette.

Vi ønsker å arrangere regionale mesterskap, slik at alle som ønsker det kan melde seg på. Dette arrangeres i mars i byene Oslo, Trondheim og Bergen. Dersom noen er interessert i å arrangere regionalt mesterskap i Ålesund, Stavanger, Kristiansand eller Tromsø, ber vi vedkommende søke om dette innen fredag 26.02. på e-post til Rasmus.

I baristakunst går de 3 beste fra Bergen, Oslo og Trondheim automatisk videre. Dersom øvrige byer arrangerer RM, vil vinneren fra disse gå videre. Totalt gir dette 13 deltakere hvis alle byer arrangerer.

Dersom det ikke blir arrangert RM i alle byer, fordeles eventuelt ledige plasser opp til 12 etter finaleresultat de siste 5 årene. Det vil i praksis si at Oslo tar de resterende plassene, og kan derfor få opptil 6 videre til NM.

I Brewers Cup går vinneren fra Oslo, Bergen og Trondheim automatisk videre til NM. I tillegg går en ekstra videre fra byen fjorårets vinner av Brewers Cup kommer fra. I praksis betyr det at 2 går videre fra Oslo, og en hver fra Bergen og Trondheim.

Påmelding til regionalt mesterskap er gratis og du trenger ikke være SCAE-medlem for å delta her. Dersom du går videre til NM, koster det 250kr pr gren – og du eller bedriften du jobber i må være medlem i SCAE.

I Brewers cup arrangeres bare åpen runde i regionalt mesterskap. I NM selvsagt begge deler. I baristakunst er det som vanlig 2 espresso, 2 melkedrikker og 2 signaturdrikker på 10 minutter i regionalt – 4 av hver på 15 minutter i NM.

Vi benytter reglene for 2016, med et unntak: Det vil ikke bli stilt krav til at deltakerne må benytte sponsorkvern. Alle står fritt til enten å bruke sin egen, eller den som står på stasjonen du konkurrerer på.

I utgangspunktet vil dommere i år forstå norsk. Du vil derfor kunne presentere på norsk dersom du ønsker det, både i RM og i NM.  Dommere kommer til å både kjenne, ha arbeidet for, og være sjef for flere av deltakerne. Vi er en liten bransje i et lite land og dette er noe vi ikke kommer utenom uten å fire på kvaliteten. Ingen av dommerne kommer til å ha coachet en deltaker i år, eller på noen måte svart på spørsmål til deltakere uten å publisere det på Facebook-gruppen “Håkon og Rasmus har laget en NM-gruppe”. Dette gjelder selvsagt også Rasmus og Håkon.

For påmelding til regionalt mesterskap, ta kontakt med arrangementsansvarlig i den enkelte by:

Trondheim: Dromedar Kaffebar (7.-11. mars):
Påmelding til: preben@dromedar.no
Frist:  1. mars

Bergen: Kaffemisjonen (14.-17. mars)
Påmelding til: kristina.valvik@gmail.com
Frist: 7. mars

Oslo: Solberg & Hansen (Brewers – 14.3. i mathallen, Barista – 16.3. på Ryen):
Påmelding til kinn@stockfleths.as
Frist: 7. mars

 

Hovedsponsor artikkel