COE i 100!

COE Brasil 1999

Cup of Excellence i 100
3– 17. Oktober ble den 100. Cup of Exellence (COE) avholdt i Brasil. Den første COE ble holdt i Brasil. Solberg & Hansen kjøpte 5 av de 10 beste dette første året. Siden den gang har spesielt Solberg & Hansen og Kaffebrenneriet kjøpt mange av de beste kaffepartiene.

COE?
Cup of Exellence er en konkurranse som har som formål å finne den beste kaffen. Alle kaffebønder kan delta gratis med sin egen kaffe. Det er konkurranser i 13 land, og COE er den mest prestisjetunge utmerkelsen en kaffebonde kan få.

$$$!
Å dyrke den beste kaffen skal lønne seg. Det er vanlig at kaffe med høye poengsummer (over 80 av 100 poeng) resulterer i 3-4 ganger vanlig pris, eller mer. COE-kaffe selges på internettauksjon og 80% av beløpet går rett til kaffebonden. Prisen kaffebonden får for sin kvalitetskaffe er et sterkt insitament til å produsere eksellent kvalitet.

Blind smakt
Ofte er det flere 100-vis kaffepartier som blir sendt inn og to nasjonale juryer velger ut de beste. Deretter blir kaffen bedømt av internasjonale dommere. De beste blir cuppet 6 ganger. Forskjellige juryer kan ved endt konkurranse ha cuppet opptil 5 000 kopper!

SCAE-Norge gratulerer cCup of Exellence med de 100 🙂

http://www.allianceforcoffeeexcellence.org/en/cup-of-excellence/

 

Hovedsponsor artikkel