NM i Latte Art 2010

Norgesmesterskapet i Latte Art.

“Hva øynene ser blir det hjernen tror”. Det er derfor den visuelle siden av all matlaging er så viktig.  Det er derfor SCAE nå arrangerer sitt 7.VM I Latte Art . Det er ventet at et sted mellom 40 og 50 nasjoner deltar, og om du vil representere Norge må du først vinne Norgesmesterskapet . Det arrangeres den 22 – 23 april hos Primulator på Skullerud,  er åpent for alle som vil delta, men max 20 deltagere etter “først til mølla” prinsippet. Det koster kr. 500,- å delta. Det kan du betale på stedet.
I løpet av konkurransen skal du lage 3 par drikker Latte, Macchiato og en signatur drikk. I de to første parene får du bare bruke mugge, i signaturdrikken kan du bruker hva du vil for å dekorere overflaten. Dommerne vil se etter originalitet, kontrast, likhet innen paret og faglig dyktighet som barista.
Detaljerte regler og dommer skjemaer kan du leste ved å gå inn på SCAE.com og klikke på ikonet for latte art. Der finner du alt under “downloads”.
Dersom du trenger inspirasjon et nettet, You Tube og Facebook  peppret med latte art.
Alf Kramer     er leder for konkurransen og har med seg 4 meddommere som først og fremst ser på utforming, men også på teknikk. Og vi smaker.
Det blir nok lettere å vinne Latte Art mesterskapet enn Baristamesterskapet, så bli med og bli en del av laget som reiser til London i juni.

NB: Husk å ta med bilder av de 3 drikkene du skal servere. Det som kommer i koppene skal ligne mest mulig på bildet.

Påmelding sendes til Alf Kramer     på alfkramer@remarc.no