Stor stemning under NM-kvaliken på Copa Con Oro på LilleBorg!

Under gårsdagens Oslokvalik stilte 13 heltente baristaer fra mange ulike kaffebarer til dyst i et blitsregn fra presse og supportere. I månedsvis har de trent på perfekte ekstraheringer og riktig konsistens på melkeskummet. Olof Warfvinge fra Kaffebrenneriet fra var førstemann ut og startet kl 10:00.

Deretter fulgte de på rekke og rad helt frem til klokken ble godt over 16:00. Underveis sørget Synnøve Nesøen fra Kaffebrenneriet for orden og applaus på de riktige stedene, og klarte å lede arrangementet med bare ett knust glass til tross for et intimt og folksomt Copa Con Oro. Etter sistemann ut på bajonettene forsvant dommerne ut i intet i en halvtimes tid mens deltakerne ventet i spenning på den endelige avgjørelsen: Hvilke tre går videre til semifinalen i Barista NM? 

Dommerpanelet ved kvaliken bestod av de SCAE-sertifiserte dommerne Ricardo Draaisma, Alex Jenssen, Chris Kolbu og Jon Arild Stubberud. Primulator og Copa Con Oro, med daglig leder Håkan Nilsson i spissen, sørget for at det alt tekniske rundt arrangementet holdt en meget god standard fri for uhell og forsinkelser. Ifølge teknisk dommer Ricardo Draismaa ble det observert noen gjengangere av elementære feil som gikk på dosering og tamping. Likevel understreket dommerpanelet at prestasjonene på det jevne var meget gode. 

Endelig resultatliste NM-kvalik Oslo 150210 ble som følger: 

 

 

 

 

NAVN:

ARBEIDSSTED:

PTS.:

1.

Thomas Holme

Tim Wendelboe AS

347,5

2.

Jannicke M. Johansen

MOCCA Kaffebar & brenneri

335

3.

Maria Andersson

United Bakeries

298

4.

Anders Aspaas

Stockfleths

297,5

5.

Klara Åslund

United Bakeries

280

6.

Maria Hassani

United Bakeries

278,5

7.

Stian Horne

JAVA Espressobar / KAFFA butikk

274,5

8.

Petter Gausdal

MOCCA Kaffebar & brenneri

266

9.

Sverre Colbjørnsen

Stockfleths

255,5

10.

Silje Carina Bjerkås

Kaffebrenneriet – Universitetsgaten

237

11.

Olof Warfvinge

Kaffebrenneriet

206

12.

Josefine Andrén

Kaffebrenneriet

200

13.

Arne Hanserud

Kaffebrenneriet

168

{}