Til alle deltagende baristaer i NM!

De innledende rundene i Klassisk Baristakunst nærmer seg og vi håper dere er godt i gang med forberedelsene.

Oversikten over byene det vil bli gjennomført kvaliker i ligger på nett. Siste nytt er at Kafferiet i Horten vil være vertskap for Vestfold-mesterskapet. Nå håper vi alle ivrige baristaer i Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Porsgrunn melder seg på.

Vi vil gi dere en oversikt over hva dere må ta med dere av utstyr til den lokale kvaliken og ikke minst når dere kommer til Oslo for semi og finale i april.

 

Til lokal kvalik; Arrangør/kaffebar skal stille med ”normalt kaffebarutstyr”, som innebærer melkemugger, tamper, kluter, espressokvern og selvfølgelig espressomaskin. Husk at det nødvendigvis ikke vil være den maskinen du er vant til å jobbe på. Undersøk hvilken maskin som benyttes der du skal konkurrere. Det vil også være espressokopper, cappuccinokopper og glass tilgjengelig, men husk at dette er stedets egne og i begrenset antall. Vi anbefaler alle deltagere til å ta med ALT DE TRENGER SELV. Tenk gjennom programmet ditt og sett opp en liste over alt du vil trenge. Husk kluter, spesielle kopper eller glass, shaker, vannglass, espressokaffe, din egen tamper osv. Er du usikker tar du kontakt med den lokale arrangøren og forhører deg om hvilket utstyr de har tilgjengelig.
For å kunne delta i lokal kvalik MÅ deltageravgiften på kr. 500,- være innbetalt og kvittering på dette MÅ fremvises til arrangør. Uten kvittering vil du IKKE kunne delta i kvalik!

Merk innbetaling med NAVN; ARBEIDSSTED og KONKURRANSEBY. Innbetaling gjøres til SCAE’s konto: 1602 51 82883

Om du skal delta i NM i Latte Art, Coffee in Good Spirits eller Cuptasting melder du deg på direkte til arrangementet i Oslo. Påmeldingen gjøres på www.scae.no .

Deltageravgiften for disse konkurransene er også kr. 500,- og MÅ innbetales før konkurransen. Om man ikke kan dokumentere innbetalingen vil man ikke kunne delta. Merk innbetalingen med NAVN; ARBEIDSSTED og KONKURRANSEGREN.

Under kvalik skal alle servere 2 av hver av de klassiske drikkene; 2 x espresso, 2 x cappuccino og 2 x signaturdrikk. Konkurransetiden er 10 minutter. I tillegg får alle 10 minutter til forberedelser og 10 minutter til opprydding. Drikkene skal serveres til to smaksdommere. I tillegg vil en teknisk dommer evaluere den tekniske kompetansen. Teknisk dommer skal ikke smake på drikkene.

Avgjørelsen om hvor mange som går videre til semifinale i Oslo regnes ut basert på antall deltagere i kvalik. Beregningen er som følger;
– 1 til 5 deltagere i kvalik gir én (1) plass i semifinale. Lokal vinner skal konkurrere i Oslo.
– 6 til 10 deltagere i kvalik gir to (2) plasser i semifinale. Vinner og andre plass skal konkurrere i Oslo
– 11 eller flere deltagere i kvalik gir tre (3) plasser i semifinale. Vinner, andre og tredje plass skal
  konkurrere i Oslo

 Til NM i Oslo i april vil følgende være tilgjengelig;
– Faema Emblema 2 grupps espressomaskin
– Mazzer Kony eller Robur espressokvern
– Knockbox

Deltagere må ta med ALT DE TRENGER TIL SIN PRESENTASJON! Igjen vil det være viktig å gå gjennom hele programmet ditt og tenke på alt utstyr du vil ha bruk for. Sett opp en liste og pakk med deg alt du trenger. Alle deltagere under NM vil bli tildelt et eget forberedelsesbord hvor personlig utstyr kan setter opp. Det vil også være flere trillebord tilgjengelig for å kjøre utstyr ut til konkurranseområdet.

VIKTIG; Det vil KUN være 220 volt/1 fas (normalt stikk) tilgjengelig ved espressomaskinen. Det betyr at du IKKE kan ta med egen kvern om den er 3 fas! Alle står fritt til å ta med egen espressokvern, men vær oppmerksom på dette viktige punktet.

I semifinaler og finale skal det serveres 4 av hver drikk; 4 x espresso, 4 x cappuccino og 4 x signaturdrikk. Konkurransetiden er 15 minutter. I tillegg får alle 15 minutter til forberedelser og 15 minutter til opprydding. Drikkene skal serveres til fire smaksdommere. I tillegg vil to tekniske dommere evaluere den tekniske kompetansen. Tekniske dommere skal ikke smake på drikkene.

Bruk tiden godt fremover. Sett dere inn i gjeldene regler og lær dere hvordan dommerskjema brukes. All denne informasjonen kan lastes ned på scae.no. Er dere usikre om noe kan dere ta kontakt med lokal arrangør (se listen på scae.no) hoveddommer Mie eller arrangementsgruppa via mail eller telefon.

LYKKE TIL MED FORBEREDELSENE ALLE SAMMEN – HÅPER VI SEES I OSLO I APRIL!!{}