Har du bygdas beste kaffe?

Kanskje er det nettopp du som kan pynte deg med tittelen Kaffemester neste år! Norgesmesterskapet i Baristakunst er landets gjeveste kaffekonkurranse og nå står Norgesmesterskapet 2010 for tur.

Kanskje er det nettopp du som står der til slutt og kjemper om medaljene under selveste NM Finalen i Oslo i april. Vi starter kvalifiseringen i diverse byer i uke 7 / 2010.

Hva skjer?

Det skal konkurreres i følgende grener (du kan fordype deg i introduksjonen):

• NM i Baristakunst
• NM i Latte Art (ingen kvalifisering – meld deg på direkte til Finalen via Hoveddommer*)
• NM i Cup Tasting (ingen kvalifisering – meld deg på direkte til Finalen via Hoveddommer*)
• NM i Coffee in Good Spirits (ingen kvalifisering – meld deg på direkte til Finalen via Hoveddommer*)

* Det er begrenset antall plasser i disse tre konkurransene.

Hvordan blir jeg kaffemester?

Kvalifisering til NM gjennomføres på en kaffebar i vertskapsbyen. Dommerpanelet benytter de samme reglene og skjemaene som under et VM og både sertifisert smaksdommer og teknisk dommer vil være tilstede. Etter disse konkurransene vil rundt 24 baristaer være kvalifiserte til semifinale i Oslo i april 2010.

Den største forskjellen mellom kvalik og semi/finale er at det skal kun serveres 2 av hver drikk (espresso, cappuccino og signaturdrikk) istedenfor 4. Dessuten har deltagere kun 10 minutter konkurransetid istedenfor 15. Det er viktig at alle som skal delta bringer med seg alt de trenger til sin fremføring, også på kvalifiseringen! Det er espressomaskin og espressokvern til rådighet.

Det er selvskrevet at lokal vinner automatisk går videre til semifinale i Oslo. I tilegg vil totalt antall deltagere i hver by avgjøre hvor mange som går videre. Med andre ord – jo flere som deltar i en lokal kvalifisering jo flere fra denne byen vil kunne gå videre til semifinalene. Alle vertskapsbyene gjennomfører sin kvalik i uke 7, altså 15. til 21. februar. Kontaktpersonen i din nærmeste by kan fortelle deg eksakt hvilken dato som gjelder (se liste under)

Koster det noe?

Det er en deltageravgift på kr. 500,- for hver konkurransegren. Dette skal forhåndsbetales til SCAE Norges konto. Navn, arbeidssted og konkurransegren skal noteres på innbetaling. Om du ønsker å delta i flere konkurransegrener ganger du opp deltageravgiften og beskriver dette på innbetalingen. Kvittering for innbetalt deltageravgift fremvises før konkurranse. Husk og ta med kvitteringen! Uten denne vil man ikke kunne delta.

JA! Jeg vil melde meg på!