SCAE utdanner nå dommere til kaffemesterskapene.

Dersom du kunne tenke deg å være dommer i en eller flere konkurranser under NM i Haugesund 2012 (26. til. 28 April) bør du melde deg på vårt 2 dagers-kurs nå. Vi trenger også dommere i de regionale kvalifiseringskonkurransene som starter i februar.

Kurset ledes av Sonja Grant fra Island. Hun har vært med på Barista VM siden det startet i Monte Carlo i 2000 og har gått gradene fra deltager til styreleder i World Coffee Events. I mellomtiden har hun rukket å være dommer og overdommer i ulike mesterskap både nasjonalt og internasjonalt verden rundt. Hun leder også det internasjonal kurset som kvalifiserer for det å dømme i de kommende VM finalene i Wien i Juni. I bedre dommer-sertifiseringshender kan vi ikke være.

Kurset er i sin helhet på Engelsk og tar siket på å utdanne godt kvalifiserte dommere i Nasjonale regionale mesterskap og nasjonale finaler. Med bestått kurs og dommer erfaring kan man søke det internasjonale kurset . Siden vi ikke har noen internasjonalt sertifiserte dommere i Norge oppfordrer vi alle til prøve denne muligheten.

Kurset gir en solid innføring i både det å bli en god dommer, og i det å bli en dyktig konkurransebarista i ulike øvelser. De som var med på kurset fot et år siden karakteriserte det som svært lærerikt også fra et generelt kaffe ståsted. Har du planer om å delta i årets NM i Baristakunst, Latte Art eller Coffee in Good Spirits kan du ikke være med på kurset.

Kurset holdes på KAFFA i Oslo (Enebakkveien 117), i løpet av dagene fredag og lørdag 20. og 21. januar. Kurset subsidieres av SCAE Norge og koster kr 950,- pr hode og fordrer medlemskap i SCAE enten via bedriften eller personlig. Innbakt ligger også lunch på stedet begge dager. Felles middager arrangerer vi til etter behov og betales av den enkelte. Sonja vil bo på Anker Hotell i Oslo som betyr sentral beliggenhet og overkommelig avstand til kurset. Bestill selv.

De som kunne tenke seg å delta eller lurer på noe kan melde seg på til Alf Kramer. alfkramer@remarc.no eller telefon 47878090. Så får dere tilsendt registreringsskjema, faktura for deltagelse og detaljert program. Helst innen  Tirsdag 12. januar idet vi har dommerkandidater fra andre nasjoner som også ønsker å være med.

PS!
De som har tatt kurset tidligere og har dommererfaring kan søke det internasjonale kurset som går i 7. og 8. Februar hos Nova Simonelli i Tolentino i Italia. Les mer om dette her:  worldcoffeeevents.org