Årets Norske baristamester stiller godt forberedt i Bogotá

Etter noen magre plasseringsår i VM, håper vi i Norge nå på å gjøre et solid hopp oppover på resultatlistene. I slutten av måneden reiser årets Norgesmester, Håkon Kinn, til Bogotá i Colombia og han møter med best tenkelig ballast.

NM_2011_Ulsteinvik_1035_s

Etter at Håkon sluttet på videregående, gikk han rett inn baristalære på Stockfleths i Oslo. Der fikk han tidligere Barista- og Cup Tastingverdensmester Tim Wendelboe som sjef og læremester. Så gikk turen over til KAFFA og Robert Thoresen, den aller første verdensmesteren fra Monte Carlo i 2000, og like etter deltagelse i sitt første NM gikk turen til Bergen, Kaffemisjonen og Smakverket. Nå jobber Håkon hos Pascal i Oslo. Etter flere gode NM-plasseringer gikk han helt til topps i Ulsteinvik  i begynnelsen av april.

Håkon er helt klar på at det ikke er den samme oppskriften som når til topps i Norge som internasjonalt. Mesterskapet har forandret seg over tid og det settes ikke bare større krav til ferdigheter, men også til valget av kaffe og utstyr og ikke minst harmonien i det som presenteres. Kravet i internasjonalisering har også vokst, for mens Nordisk smak lenge var den dominerende har smakspreferansene nå flyttet over Atlanteren til USA og Mellom- Amerika, hvor synet på hva som er godt og ikke godt er et annet.
Tidligere kunne man også plassere seg høyt dels som nerd og dels ved å se ut som om man var på vei til sin egen begravelse. Også den tiden er forbi. Nå teller sjarm, utstråling, originalitet og personlighet like mye som det faglige, for akkurat det faglige mestrer de fleste som kommer til VM. Igjen har Håkon søkt råd, og i kretsen rundt han finnes både tildligere konkurransebaristaer, brennere, bartendere og ikke minst Annemari Erlbeck, som er konditor på kokkelandslaget.

 For at ingen ting skal overlates til tilfeldigheten monteres nå en Nouva Simonelli maskin identisk til den som skal benyttes i Bogota hos Norsk Kaffeinformasjon i Oslo. For å møte best mulig forberedt har Håkon nå gått ned i halv stilling, og skaffet seg personlige sponsorer til både utstyr og forberedelser. Reise og opphold var SCAEs førstepremie i NM. Det står en samlet bransje bak Håkon.

Følg Håkon på vegen til Bogotá her: hakonkinn.blogspot.com

Og følg Håkon på Twitter her: twitter.com/HakonKinn

{}