Invitasjon til Dommersertifisering

Norgesmesterskapet i Kaffekunst 2011

Det er tid for å samle troppene til dommerkalibrering. Gjennom de regionale mesterskapene i våre 9 mesterskapsbyer, og helt frem til semi- og finaler i Ulsteinvik skal vi sikre at konkurrerende baristi får så lik, rettferdig og kompetent bedømming som overhodet mulig.  Vi vil fortsette arbeidet som ble lagt til grunn i fjor, og løfte nivået på kursingen ytterligere.

 

Dato: 13. og 14. januar 2011

Sted: Norsk Kaffeinformasjon, Niels Juels gate 16 0272 Oslo

Tid: fra 0800- 1700 med påfølgende frivillig sosialisering, begge dager

Deltakeravgift: 1000,- kroner. Betales til SCAE Norge på konto: 1602 51 82883

Husk å føre på navn, arbeidssted og merk innbetalingen med ”Deltageravgift dommerkalibrering”

Dekker utgifter ved kurset, samt morgenkaffe & boller, enkel lunsj og middag ute for alle fredags kveld. (ikke drikke). Alle deltagere som består testene får personlig diplom

Påmelding: hoveddommer@scae.no

For hvem: Vi holder av ni (9) plasser for hoveddommere i hvert RM. Det er totalt 16 plasser på kurset. De resterende ni plassene er åpne, og her gjelder først-til-mølla. Dette er for deg som ønsker å lære, bidra og påvirke til gode resultater her hjemme, og også for deg som har ambisjoner om en internasjonal karriere som kaffedommer. 

Hva: Vi har invitert SCAE UK ved Marc-Pierre Dietrich som har utviklet kurset og gjennomført trening i 12 europeiske land. NM: Kurset gjennomføres på engelsk! 

Marc-Pierre legger opp til to intense dager med kombinasjon av teoretisk og praktisk trening, samt flere tester. Det vil bli klasseromsundervisning for hele gruppen. Gruppen deles i tre, og roterer mellom teoretisk undervisning og debatt,/praktisk gjennomføring av baristaevaluering og smaksanalyse, samt cupping.

Dette kurset tar for seg mer enn bare bedømming av klassisk baristakunst. Det blir fokus på grunnsmaker, kaffeanalyse, prinsipper for konkurranse og prinsipper for evaluering. Treningen starter tidlig morgen og varer til sen ettermiddag,

I praksis vil erfarne baristi «konkurrerer» og erfarne dommere fungerer som hoveddommere som observerer kursdeltagerne.

Kurset er for dommere som er ambisiøse og er sulten på å utvikle kunnskapen sin. For å få lov til å delta på kurset for å bli WBC-dommer kreves det erfaring fra nasjonale konkurranser (RM og NM), helst jobber i andre SCAE land og trening. Dette kurset vil i så måte være et pent og nyttig tillegg på kaffe-CV

Det er SCAE Norges håp og ønske at du som deltar på dette kurset i Oslo kommer til Ulsteinvik i april, for å være med å bedømme årets NM-deltakere. Det vil gi oss det beste utgangspunktet for en rettferdig dømming som leder til den beste vinneren!

Utgifter knyttet til dette kan SCAE imidlertid ikke dekke. Vi håper at kursdeltakerne også ser egen nytte i å delta og praktisere, samtidig med å bidra med deres kunnskaper for bransjen i et større perspektiv.

LAST NED I PDF!

Dersom du har spørsmål, kontakt hoveddommer Ole Sønstebø hoveddommer@scae.no, eller arrangementskomiteen enten arrangement@scae.no eller ved Morten Aarnæs morten@espressospesialisten.no / Silje Carina Bjerkås sicabj@gmail.com{}