Black Coffee Info Kit

BLACK COFFEE FREESTYLE

INFO KIT DELTAKER

Svart kaffe og bryggemetoder har de siste årene vært en sterk og fremtredende trend. Vi tror den samlede kompetansen på dette området blant baristi i Norge er stor. Vi ønsker å gi baristi en anledning til å presentere sin kunnskap om kaffe, metode, teknikk og finesse inn i en konkurranseform. Samtidig gis brenneriene en mulighet til presentere sin kaffe og sine metoder ved å være leverandør av konkurransekaffen.

 

Hva?
Black Coffee Freestyle er en konkurranse der det svarte brygget og bryggemetoden står i sentrum. Temaet for kaffen vil variere fra år til år. Det kan være bestemte land, foredlingsmetoder, bønnetyper, og så videre. I år er temaet Single Estate Kenya. Konkurransen handler helt enkelt om å presentere det beste brygget av de tilgjengelige konkurransekaffene, på valgfri bryggemetode, uten tilsetninger! 

Hvordan?
Rundt 10.desember legges det ut en liste over tilgjengelige kaffer/leverandører som kan brukes til BCF. Som deltaker i BCF henvender du deg selv til de brenneriene på listen du ønsker kaffeprøver fra. Innen 1. Februar 2011 må du ha bestemt deg for kaffe, og gitt tilbakemelding om hvilken kaffe du har valgt til arrangør. Det er ikke lov å endre kaffe etter at du har meldt inn ditt valg. Dommerskjema og reglement legges ut på scae.no som nedlastbare filer.

Påmelding
Påmelding sendes til Silje Carina Bjerkås sicabj@gmail.com eller Morten Aarnæs morten@espressospesialisten.no. Du vil møte dine 14 konkurrenter direkte i NM semifinale fredag 1.spril. Poengsummer offentliggjøres i konkurransen, og de 6 beste går videre til BCF-finale lørdag 2.april. Det vil bli en begrenset påmeldingsperiode og denne vil bli behørig annonsert på scae.no og gjennom SCAE Norges fanpage på facebook. Husk at påmeldingsavgift er 250,- kroner og deltagelse er kun gjeldene ved kvittering.

Hva trenger du?
Du trenger det utstyret du skal brygge på og det du skal servere i, kaffen, vann og evt vannkoker.  Konkurransestasjonen er den samme som benyttes under Klassisk Baristakunst, og det vil dermed være en espressomaskin/kvern på stasjonen. I tillegg blir det en løsvektkvern og et dobbelt strømstikk (230v/1fas/16amp). Du vil ha et avlastningsbord og et dommerbord. Du kan brygge på dommerbord dersom ønskelig.

Hva må du trene på?
De to sensoriske dommerne leter etter den beste smaken, og vurderer totalinntrykket av din presentasjon/program som skal gjennomføres på 6 minutter. Du kan begynne å trene allerede i dag, selv om listen over konkurransekaffene ikke er tilgjengelig enda. Hvilken bryggemetode foretrekker du, og hvilke teknikker på de ulike metodene fremmer de kvalitetene du ønsker i de enkelte kaffene? Dette handler vel så mye om å forstå de tekniske variablene som fører til ønskede resultater for bestemte kaffer på bestemte bryggemetoder. I denne konkurransen letes det mest av alt etter det ultimate brygget, men også etter din kunnskap, din evne til å formidle denne sammen med kreativitet, renhet, finesse og selvsagt tid. Du skal servere kaffe til to sensoriske dommere. Hoveddommer vil også være din tekniske dommer. I alt tre dommere. 

Lurer du på noe? I så fall ber vi deg ta kontakt.

LAST NED!

Hilsen SCAE Norge
Silje Carina Bjerkås sicabj@gmail.com
Morten Aarnæs morten@espressospesialisten.no{}