Info-Kit Deltagere

Regionalt Mesterskap NM i Baristakunst
Ulsteinvik 2011

De innledende rundene i Klassisk Baristakunst nærmer seg og vi håper dere er godt i gang med forberedelsene.

Oversikten over byene det vil bli gjennomført regionale mesterskap (RM) i ligger på nett. Om du ønsker og delta tar du kontakt direkte med ansvarlig person i din by/din region.

Vi vil gi dere en oversikt over hva dere må ta med dere av utstyr til RM og ikke minst når dere kommer til Ulsteinvik for semifinale og finale i mars/april 2011.

Til RM;
Arrangør/kaffebar skal stille med ”normalt kaffebarutstyr”, som innebærer melkemugger, tamper, kluter, espressokvern og selvfølgelig espressomaskin. Husk at det nødvendigvis ikke vil være den maskinen du er vant til å jobbe på. Undersøk hvilken maskin som benyttes der du skal konkurrere. Det vil også være espressokopper, cappuccinokopper og glass tilgjengelig, men husk at dette er stedets egne og i begrenset antall. Vi anbefaler alle deltagere til å ta med ALT DE TRENGER SELV. Tenk gjennom programmet ditt og sett opp en liste over alt du vil trenge. Husk kluter, spesielle kopper eller glass, shaker, vannglass, espressokaffe, din egen tamper osv. Er du usikker tar du kontakt med den lokale arrangøren og forhører deg om hvilket utstyr de har tilgjengelig.

For å kunne delta i regionalt mesterskap MÅ deltageravgiften på kr. 250,- være innbetalt og kvittering på dette MÅ fremvises til arrangør. Uten kvittering vil du IKKE kunne delta i RM! Merk innbetaling med NAVN, ARBEIDSSTED og KONKURRANSEBY. Innbetaling gjøres til SCAE’s konto: 1602 51 82883. Deltageravgiften dekker hele veien til finalen!

Om du skal delta i NM i Latte Art, Coffee in Good Spirits eller Cuptasting melder du deg på direkte til arrangementet i Ulsteinvik. Påmeldingen gjøres via www.scae.no . Det vil være egen hovedansvarlig for hver konkurransegren. Alle disse er ikke klare per dags dato, men følg med på hjemmesiden vår i tiden fremover. Deltageravgiften for disse konkurransene er også kr. 250,- og MÅ innbetales før konkurransen. Om man ikke kan dokumentere innbetalingen vil man ikke kunne delta. Merk innbetalingen med NAVN, ARBEIDSSTED og KONKURRANSEGREN. Ønsker du å delta i flere grener betaler du inn kr. 250,- per gren.

I RM skal alle servere 2 av hver av de klassiske drikkene; 2 x espresso, 2 x cappuccino og 2 x signaturdrikk. Konkurransetiden er 10 minutter. I tillegg får alle 10 minutter til forberedelser og 10 minutter til opprydding. Drikkene skal serveres til to smaksdommere. I tillegg vil en teknisk dommer evaluere den tekniske gjennomføringen. Teknisk dommer skal ikke smake på drikkene.

Avgjørelsen om hvor mange som går videre til semifinale i Ulsteinvik regnes ut basert på antall deltagere i kvalik. Beregningen er som følger;

–        1-10 deltakere gir én (1) plass i semifinalen. Lokal vinner skal konkurrere i Ulsteinvik.

–        11 eller flere deltagere i kvalik gir to (2) plass i semifinale. Vinner og andre plass skal konkurrere i Ulsteinvik.

–        Når disse er klare, vil høyeste poengsum på landsbasis avgjøre hvem som får de resterende plassene. Vi skal totalt ha 18 deltakere.

 Hvilken type espressomaskin og espressokvern som skal benyttes i Ulsteinvik er IKKE klart per dags dato. Så fort denne avgjørelsen tas vil vi legge ut informasjon om det på hjemmesiden vår.

Deltagere må ta med ALT DE TRENGER TIL SIN PRESENTASJON! Alle deltagere under NM vil bli tildelt et eget forberedelsesbord hvor personlig utstyr kan setter opp. Det vil også være flere trillebord tilgjengelig for å kjøre utstyr ut til konkurranseområdet.

VIKTIG; Det vil KUN være 220 volt/1 fas (normalt stikk) tilgjengelig ved espressomaskinen. Det betyr at du IKKE kan ta med egen kvern om den er 3 fas!

I semifinaler og finale skal det serveres 4 av hver drikk; 4 x espresso, 4 x cappuccino og 4 x signaturdrikk. Konkurransetiden er 15 minutter. I tillegg får alle 15 minutter til forberedelser og 15 minutter til opprydding. Drikkene skal serveres til fire smaksdommere. I tillegg vil to tekniske dommere evaluere den tekniske kompetansen. Tekniske dommere skal ikke smake på drikkene.

Bruk tiden godt fremover. Sett dere inn i gjeldene regler og lær dere hvordan dommerskjema brukes. All denne informasjonen kan lastes ned på scae.no eller følg linken http://scae.no/learn-essential-info-topmenu-69 

Er dere usikre om noe kan dere ta kontakt med lokal arrangør (se listen på scae.no) eller med hoveddommer. Årets hoveddommer er Ole Sønstebø som til daglig jobber i Norsk Kaffe Informasjon (NKI) Han har vært en sentral person i bransjen i flere år. Han deltok som dommer i årets Nordic Barista Cup (NBC) i Oslo. 

LYKKE TIL MED FORBEREDELSENE ALLE SAMMEN – HÅPER VI SEES I ULSTEINVIK I MARS/APRIL!!

LAST NED SIDEN I PDF

{}