Kaffemarked under NBC 2010!

NORDIC ROASTER and
NORDIC BARISTACUP 2010
15.-18. september
 
Det arrangeres en markedsdag for kaffeglade folk under Nordic Baristacup (NBC) lørdag 18. september kl 13-17 i Oslo på Spikerboks i Nydalen. Her vil aktører fra bransjen holde smakinger, selge kaffe, demonstrere og selge bryggeutstyr, og arrangementet er gratis.
Det blir lett servering og foredrag av Erling Dokk Holm fra Arkitekthøgskolen (AHO).
 
Norge, Sverige, Danmark Finland og Island stiller med baristalandslag og skal konkurrere mot hverandre denne dagen, og du kan være med å heie. Dere får da se hva lagene har fått til etter å ha hatt to dager på å trene opp hver sin kokkestudent til å holde en presentasjon lik hva man skal i World Barista Championship.
 
NBC er en årlig internasjonal kaffekonferanse med de beste foredragsholderne fra hele verden på sine felt. S&H er med i alle ledd på
arrangering og gjennomføring av konferansen. Hvert år rullerer konferansen videre til neste nordiske land, som i fjor var Island.Temaet i år er “To the Core of Coffee”.
 
Torsdag er det fokus på botanikk og bondens arbeid, fredag er det brenning og smaking, og på lørdag er det brygging og salg. Konferansen tiltrekker fagfolk fra hele verden, det koster 500 euro for konferansebillett inkludert smakinger, kaffe og måltider fra morgen til kveld.
 
Fuglen espresso- og cocktailbar er det sosiale møtestedet for de som ikke har billett men ønsker å møte bransjefolk og ha det hyggelig. De vil ha en egen kaffecocktailmeny under hele NBC.