Fatwa mot kaffe

Det måtte bare komme. Fatwa mot kaffe, bestemt av en gruppe Imamer i Indonesia. Og denne gangen er det faktisk gode grunner til å være enige med de Muslimske skriftlærde, for fatwaen gjelder kun kaffe Luwac…den som blir spist av det revelignende pattedyret Luwac  fermentert i fordøyelsessystemet for så å oppnå astronomiske priser på verdensmarkedet…vel mest  i USA Russland og Japan.

Nå har vel undertegnede og Imamene litt forskjellige begrunnelser. De mener kaffen er uren og må bekjempes på religiøst grunnlag. Jeg mener det er en stor bløff: For det første smaker den ikke spesilet godt, og for det andre viser en rask beregning at det må ca 2 millioner Luwacer for å dekke behover bare I Moskva og Japan. Og de må spise kaffebær på heltid, på et begrenset område på Sumatra. Hadde det enda vært elefanter I Øst Afrika ville  tallene bydd på logikk. Men vi får vel bare være enige i utsagnet: Verden vil bedras.

Om den samme fatwaen også omfatter kaffebær spisende aper i Vietnam og på Filipinene, samt fugler i Brazil er noe uklart,.Vi får vente og se og drøyer det litt med å melde overgang til Islam.{}