Kaffeverdensmesterskapene i London

Rundt 60 nasjoner var representert i de 5 kaffeverdensmesterskapene som i år ble arrangert I London. Vinner ble først og fremst spesialkaffe som sådan for i tillegg til deltagerne var det over 10.000 besøkene og over 300 utstillere fra hele verden på Olympia nå i slutten av Juni. Mens mesterskapene tidligere har vært dominerte av Europeiske deltagere generelt og Nordiske deltagere spesielt er dette hegemoniet brutt. 

Baristamesterskapet ble vunnet av USA, som med dette  tok sin første tittel noensinne.  Danmark fikk en hederlig 5 plass ved Søren Stiller Markussen. Verd å merke seg var at det var hele 6 produsentland blant de 12 semifinalistene og at Guatemala tok en klar annenplass. Vi skal nok et  180 poeng ned på listen til 23 plass for å finne Norges deltager.

Latte Art konkurransen ble vunnet med stil av en kvinnelig barista fra Japan, men Norges deltager i siste øyeblikk valgte å bli hjemme.

 I Coffee in good Spirits gikk det noe bedre og  Norge kom  på en 21 plass,. Vår beste plassering, men riktignok med færre deltagere enn i de andre grenene. Mesteren var fra Belgia.

I Cup Tasting gikk seieren til Guatemala med  8 riktige av 8 mulige 3 ganger på rad. En meget verdig vinner, men tett fulgt av Irland og den kvinnelige cuperen fra Sør Korea. Sist nevnte fulgte opp tradisjonen med at det en kvinnelig cuper blant de 3 beste. Norge kom på en noe beskjeden 33 plass, men det var så jevnt at bare  1 eller 2 riktige kopper i tillegg ville resultert i et solid hopp oppover resultatlisten

I den siste øvelsen Cezve/Ibrik  deltok 13 nasjon o getter tredje forsøk gikk England endelig til topps, fulgt av Østerrike og Hellas. Nå skal det nok sies at vinneren opprinnelig kommer fra Tyrkia. Dette var igjen den mest spektakulære og publikumsvennlige øvelsen, uten Norsk deltagelse om man da ikke ser bort fra at hoveddommeren var Norsk.

Australia ble klart beste Nasjon, med Belgia, Sør Korea, og England lenger ned på listen. Siden vi manglet fullt lag kom Norge i år ikke på den listen

Mesterskapene har vokst, kvaliteten har vokst, intensiteten har vokst og vil fortsette og vokse. Neste års Baristamesterskap går i Colombia i Mai, mens de øvrige mesterskapene går i Mastrict I Holland rundt 20 Juni. Vi I Norge bør nok heve ambisjonsnivået og analysere oss fram til hva det er som skal til for å bringe oss tilbake I tetskiktet.