Årets Kaffebar 2010

DSC_0045

Steam Kaffebar på Egertorget i Oslo stemt fram av forbrukerne som Årets Kaffebar 2010.

Avstemmingen fant sted på SCAE hjemmesider i løpet av April, og etter en kvalifiseringsrunde land og strand rundt hadde leserne 10 kaffebarer å velge mellom. Med over 1900 stemmer gikk Steam til topps med noen få stemmers margin foran Dromedar i Trondheim.

Egertorget ligger som kjent midt på Karl Johan, med utsikt både til Slottet og den gamle Østbanebygningen. Egertorget er da pr. definisjon et av byens travleste steder, og i tidligere tider nokså suspekt og stressende. Slik er det ikke nå, og Steam som åpnet for bare et år siden har nok også  bidratt til både til ro og oppgradering av torgets tilbud. Det finnes 4 Steam, 2 i Oslo, 1 i Bærum og 1 i Stavanger og kjeden tilskriver mye av sin suksess til både faglig kaffe kvalitet og ikke minst bunnsolid service innstilling. På Egertorget ligger de i Magasin Eger som rommer omtrent det samme som varehus /magasin flest i Norge, da bortsett fra da nettopp Steam som omtales som en fredelig oase i kryssningspunktet mellom et travelt varehus og et multimyldrende Karl Johansk  Egertorg Torg og stasjon.

Steam har valgt å knytte seg til Lippe kaffebrenneri som vel er et av byens minste og ganske så nyetablerte.  Vel verd i et besøk i seg selv.

Plaketten som bekrefter at Steam på Egertorget er valgt til Årets Kaffe bar 2010 ble overrakt under avslutningen av Kaffe NM dagene 2010 og er allerede synlig på veggen, både til heder og til påminnelse om hva  kundene nå har i vente.{}