Cecilie Totland vant NM i Cup tasting, suverent

Vinner_av_NM_i_Cuptasting_2010

Cup Tasting NM samlet  20 deltagere, men med en tilsvarende lang venteliste for ambisiøse deltagere. Etter innledende heat fredag startet lørdag med semifinale og 8 finurlige triangler satt opp av Runar Ørmen.

Så finurlige at det faktisk var nok med 5 riktige av 8 triangler for å bli en av de 5 finalistene. Han benyttet ulike botaniske , Bourbon, Typica og Carurra og for å gjøre det riktig vanskelig: Naboer kaffesorter fra både Kenya og Guatemala

Semifinaler var jevne, og det var forventet at det samme vill skje i finalen, men den gang ei. Allerede etter 4 triangler var det nokså klart hvor dette ville ende, og etter 6 triangler var det hele avgjort. Cecilie, avdelingsleder på Kaffebrenneriet i Akersgaten var suveren i tet og vant til slutt med 7 av 8.  På 2. Plass fulgte Tim Varney fra Tim Vendelboe, mens  Thomas Jørgensen fra Benk kaffebar i Sannes ble nummer3. Michael Derenouard fra Solberg & Hansen ble nummer 4, mens siste finalist var Kaveh Athay fra Stockfledts.

Cecilie som opprinnelig er fra Bergen, har jobbet med kaffe i 4 år og er så vist ingen nybegynner i Cup Tasting. Hun har blant annet gått gradene fra observatør til dommer i Cup of Excellence.  Hun er i likhet med mange i kaffebransjen høyskoleutdannelse som førskolelærer. De kunnskapene kan nok delvis komme godt med når hennes nye valp Dobbemannen Nefritite skal på hvalpekurs.

Norge får en meget verdig representant i London VM!{}