Maratonfredag i Kaffe NM

finalister
Det ble en lang dags ferd mot en sannsynlig sen natt i Kaffe NM. Det aller alle meste dreide seg om innledende heat som skulle kåre lørdagens finalister i Cupping og i Baristakunst. Skulle det kåres noen vinnere må det bli arrangørene, de frivillige som får hjulene til å gå rundt og ikke minst hovedsponsor Primulator  som ikke bare stiller med lokaler og utstyr men også med hjelpende hender.

Uten disse 3 gruppene: Intet NM.  Allerede nå: takk for innsatsen.

De siste 10 semifinalistene i Barista NM gjorde opp både seg i mellom og mot resultatene til gårsdagen semifinalister. I lørdagens finale er deltagerne sprede geografisk og her starter: Oda Misje Haug, Rasmus Helgbostad, Thomas Holme, Magnus Iversen, Steinar Svenning og Maria Andersson. Oda skal nå forsvare sitt NM fra 2009. Vinneren av både NM i Klassisk Baristakunst og vinneren av Årets Kaffebar blir annonsert under middagen lørdag kveld. Vi beklager at vi ikke har anledning til å legge dette ut før på søndag.

Det later nå til at Cupping NM er i ferd med å bli den mest populære og prestisjetunge grenen, og  20 cuppere stilte til start. Nå var ventelisten faktisk like lang og  mye taler nå for at SCAE må gå til utvidelse for å få alle med. Det ser være i regional innlednings runder eller mer avsatt tid i løpet av mesterskapet. 

De 10 beste gikk til Lørdagens semifinale i 2 heat, mens de 5 aller beste går til nok en spennende finale for å kåre vinneren som skal representere Norge i London 24 Juni. Norge både en VM vinner og flere final plasseringer å se tilbake på. Nå er det på tide å gå til topps. 

Lørdagen avsluttes med finalen i Coffee in Good spirits, som er en betydelig mer seriøs gren enn navnet skulle tilsi. Bortsett fra mulige muntre dommere til slutt:){}