Hacienda La Esmeralda auksjon 18 Mai

Den som vil sikre seg en lot av årets Hacienda la Esmeralda må følge med på nett auksjonen 18 mai. Minstekvantum er på 150 kilo av de ulike kvalitetene denne verdensberømte Haciendaen i Panama har å tilby.

Dersom du vil vite mer om denne  berømte farmen, og det bør du, kan du google la esmeralda aperitif. Da kommer du til den fyldige artikkelen som sto i Norske Aperitif for et år siden. Med mange myter rundt kaffekvaliteter og priser skulle dette være nyttig lesing for de med kaffeinteresse..

Tidligere års auksjoner kan smykke seg med flere verdens rekorder i kaffe priser som $ 103 pr pund for en Geisha.  Etter dagens kurser skulle tilsvare rundt Nok 1200 for en kilo grønn ubrent kaffe, og da er det raskt å hoderegne seg til en normal utpris pr kilo, eller en  kalkulert normalpris pr. kopp i en kaffebar. Den blir egentlig en smakssak, men skal vi si 300 til 400 kroner er runde pene rundt tall. Tidligere topp pris/kvaliteter har stort sett havnet til kjøpegrupper i USA og Japan. Det ligger mye prestisje og berømmelse i en  topp La Esmeralda lot.

Nå finnes La Esmeralda i mange kvaliteter og langt nær alt er høyvokst Geisha til rekordpriser. For det meste blir det nok snakk om å flytte komma en plass til venstre.

Om noen skulle ha lyst på å være med i budrundene er det vel noe om å be om prøver på forhånd. De kan du bestille for US $ 250 pr. sett, som da kommer til fratrekk i en eventuell kjøpesum.  Om du ikke er kjøper er selve kaffeauksjonen, nyttig lærdom i selg selv.{}